Vreemdgaan is niet oké, en de SGP wil dat op billboards door het hele land zetten

Geen categoriemrt 17 2015, 9:00
"Je bent een rund als je met je relatie stunt."
Vreemdgaan en het aanmoedigen van vreemdgaan moet worden tegengegaan. Niet door een verbod, maar door aandacht te vragen voor de wenselijkheid voor trouw in relaties. Zonder een cent belastinggeld, maar met crowdfunding. Dat is nou eens een sympathieke actie van SGP-leider Kees van der Staaij. Citaat via De Telegraaf:
De SGP roept mensen op geld te geven voor een publiekscampagne tegen overspel. Met teksten op billboards in het hele land wil de partij reclame maken voor trouw in relaties.
De actie is een reactie op verwerpelijke websites waar vreemdgaan wordt aangeprezen. "Het afkeuren van overspel in het huwelijk is een politiek taboe, terwijl overspel zoveel kinderen en relaties beschadigt. Ik vind het bizar dat er mensen zijn die grof geld verdienen met oproepen om je eigen partner te bedriegen. Politiek Den Haag kijkt de andere kant op en daarom willen we een maatschappelijk signaal afgeven om de waarde van trouw in relaties te onderstrepen," aldus Van der Staaij gisteren in Pauw.
Hij had ook al een idee voor een slogan op de billboards: "Je bent een rund als je met je relatie stunt." Zo is het natuurlijk wel. Wie in een relatie zit of is getrouwd, zou niet moeten vreemdgaan. Behalve als je graag wil dat de relatie zo snel mogelijk kapot gaat. Als het aan de SGP ligt, komen er billboards langs de snelwegen, maar dat is niet alles:
Ook komt er een website waarop wordt verwezen naar adviezen om relaties "te verfrissen en te versterken". Van der Staaij wil de campagne financieren via crowdfunding. Hij denkt 150.000 euro nodig te hebben. Maar het liefst heeft hij twee of drie keer zoveel om een "helder en krachtig maatschappelijk tegengeluid" te geven.
Zelfs als je het niet eens bent met het standpunt van de SGP dat het aanmoedigen van vreemdgaan fout is (wat de meeste mensen overigens wel vinden), dan nog is er niks mis met deze campagne. Waarom niet? Omdat er geen belastinggeld tegenaan wordt gegooid. Als een linkse partij een plannetje bedenkt, dan moet dat meteen bakken met belastinggeld kosten.
Ik denk dat er binnen de SGP-achterban (maar ook ver daarbuiten) genoeg mensen zitten die een steentje willen bijdragen aan deze bijzondere publiekscampagne. Het zal mij benieuwen. Waar kan ik doneren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten