Conservatieve Britse moslima: "Ik zal nooit op die jood Ed Milliband stemmen"

Geen categorieapr 29 2015, 10:00
De Tory-politica zegt dat ze Labour-leider Ed Milliband nooit kan steunen omdat hij "een jood" is.
In de politiek wordt het spel soms hard gespeeld. Van alles en nog wat wordt erbij gehaald om kiezers ervan te overtuigen om niet op de tegenstander te stemmen.
Dat hoort erbij. If you can't stand the heat, get out of the kitchen; als je daar moeite mee hebt moet je gewoon niet politiek actief worden. De politiek is namelijk een vechtsport, en dan ook nog eens één die full contact bij uitstek is.
Toch zijn er grenzen aan wat je mag doen om je tegenstander te beschadigen. De Tory (oftewel: conservatieve!) politica Gulzabeen Afsal zocht die grens niet alleen op, maar ging er zelfs vol overheen toen ze het (latente) antisemitisme van islamitische kiezers probeerde te activeren tegen Ed Milliband, de leider van het sociaaldemocratische Labour:
In remarks made in a Facebook exchange Saturday, Gulzabeen Afsal, a Tory council candidate running in Derby, wrote that she would never support "the Jew," apparently referring to Miliband.
The exchange began when Afsal wrote on her Facebook page: “Just can’t take Mr Ed Miiband seriously!! DC (David Cameron) has what it takes to be the future PM.”
When a respondent suggested that Afsal should have some respect "for the future PM", she responded: “Nah bro! never ever will I drop that low and support the al yahud [Arabic for Jew] lol.”
Afsal is moslima, wat ongetwijfeld de reden is dat ze deze antisemitische uitspraak er tegen aan gooide; het is algemeen bekend dat antisemitisme een comeback aan het maken is in Europa door de komst van islamitische immigranten. Afsal is daarop blijkbaar geen uitzondering.
Het meest zorgwekkende aan dit verhaal - en het is op zichzelf al reden om je ernstig zorgen te maken - is dat de Tory-partij van premier David Cameron haar nog niet gedwongen heeft om op te stappen. Ze heeft "haar excuses aangeboden," en wat de Tories betreft is dat voldoende. Britse joden moeten het daar maar mee doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten