Dictatuur Noord-Korea: Kim Jong-un laat 15 topambtenaren executeren

Geen categorieapr 29 2015, 16:00
De Zuid-Koreaanse spionnen weten het zeker: de dictator is weer bezig geweest.
Volgens de geheime dienst van Zuid-Korea heeft de leider Kim Jong-un van het communistische buurland Noord-Korea dit jaar 15 topambtenaren geëxecuteerd, inclusief twee onderministers die het lef hadden om te klagen over zijn beleid.
Een van de geëxecuteerde onderministers was verantwoordelijk voor het natuurbeleid, meer speficiek het onderhoud van bossen. Toen hij klaagde over het nieuwe beleid op zijn vakgebied, werd hij geëxecuteerd, aldus de Zuid-Koreaanse spionnen van National Intelligence Service (NIS).
En dat is niet alles. Muzikanten zijn ook het doelwit van de toorn van Kim Jong-un, omdat zij zouden spioneren voor een ander land. Via The Guardian:
The NIS said four members of North Korea’s Unhasu orchestra, where Kim’s wife, Ri Sol-ju, once worked as a singer, were also executed in March. They were killed by firing squad on spying charges, the NIS said.
Zo doet alleenheerser en tiran Kim Jong-un dat in zijn dictatuur. Iedereen die niet precies doet wat hij wil, wordt tegen de muur gezet. Een klassiekertje in de communistische wereld. Tegenspraak wordt niet geduld.
Het is ook dé reden waarom communistische dictaturen uiteindelijk allemaal omvallen. Dat zal in het geval van Noord-Korea niet anders zijn. Uiteindelijk zal het volk dit niet meer pikken en het intense verlangen naar vrijheid afdwingen en de dictatuur afschaffen.
Dat kan - en gaat - nog jaren duren. Maar de wereld moet er klaar voor zijn, en moet intussen zoveel mogelijk doen om het communisme te verzwakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten