Ga uitbuiting van vrouwen tegen: haal alle prostitutie uit de illegaliteit

Geen categorieapr 14 2015, 10:00
Hoe meer zaken zich afspelen in de illegaliteit, hoe meer misstanden er plaatsvinden.
Het Parool bericht dat het aantal 'seksbedrijven' flink is afgenomen in Nederland. Dit komt voor een groot deel door "de opkomst van het Internet":
Het aantal seksbedrijven met een vergunning is de afgelopen jaren fors afgenomen. In 2014 ging het om 674 seksinrichtingen, terwijl dat er in 2006 nog 1127 waren. Vier op de tien gemeenten heeft een of meer prostitutiebedrijven binnen de grenzen.
Dat zijn er dus flink wat minder dan in het verleden. Opmerkelijk omdat dit soort bedrijven uit de illegaliteit zijn gehaald.
Dan is er dit nog - en wat mij betreft is dit veel belangrijker:
De omvang van de illegale tak is niet goed in kaart te brengen, schrijft Van der Steur. Wel is duidelijk dat als er misstanden zoals uitbuiting, onveilige seks, dwang en mensenhandel bestaan, die vooral daar zijn. De seksbedrijven met een vergunning houden zich over het algemeen goed aan de voorwaarden.
Met andere woorden, de problemen zijn afgenomen met seksbedrijven die niet illegaal zijn, maar als we het over seksbedrijven hebben die wel in het geniep opereren is het één grote bende.
Een heel gekke gedachte, maar is het dan niet slim om alles te legaliseren? Haal alles uit de illegaliteit en zorg ervoor dat er goed toezicht kan worden gehouden. Ongetwijfeld zijn er dan nog bendes die buiten de grenzen van de wet zullen proberen te opereren, maar die moeten keihard worden aangepakt - helaas gebeurt dat nu niet.
Dit betekent: alle seksbedrijven die zich niet aan de wet houden sluiten en diens werknemers (en eigenaren) vervolgen. Ja, allemaal. Je moet ervoor zorgen dat de mensen die eraan meewerken weten dat ze een jarenlange gevangenisstraf riskeren door vrouwen de prostitutie in te dwingen - en vervolgens te mishandelen. Tegelijkertijd moet je er juist voor zorgen dat mensen die de wet wel respecteren beter behandeld worden en dus geen reden hebben om 'zwart' te gaan werken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten