ISIS-beesten veroveren Palestijns vluchtelingenkamp in Damascus

Geen categorieapr 01 2015, 16:00
De Islamitische Staat is nog lang niet klaar met hun bloeddorstige rooftocht door het Midden-Oosten.
De foto van hierboven is van een recente parade van nieuw getrainde islamitische slachters in Aleppo, maar het moet er nu ongeveer zo uitzien in het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk (met 18.000 Palestijnse vluchtelingen) in de Syrische hoofdstad Damascus. De beesten van ISIS hebben grote delen van het kamp veroverd. Met geweld uiteraard. De BBC meldt:
Eyewitnesses and media reports said the IS fighters had entered the camp from the neighbouring suburb of Hajar Aswad.
IS "now controls large parts of the camp", the UK-based Syrian Observatory for Human Rights, a monitoring group, said.
An official with the Palestine Liberation Organisation, based in Damascus, also told AFP that "the majority of the camp" had been seized by IS.
Het kamp, dat is opgericht na de Onafhankelijkheidsoorlog van Israël in 1948 en nu in feite niets anders is dan een 2,11 vierkante kilometer groot district in Damascus met ziekenhuizen en scholen, is al vaker het onderwerp geweest van gevechten tussen troepen van Assad en radicale moslims die tegen Assad vechten. Ze zitten middenin oorlogsgebied.
En nu worden de Palestijnen dus wéér aangevallen. Het zal mij benieuwen hoe snel er schande van wordt gesproken dat de Palestijnen worden bezet door het terreurleger van ISIS. Of wacht, Israël heeft er niks mee te maken, dus het zal wel niet. Of nee, Israël zit toch juist achter ISIS? Het is allemaal één groot zionistisch complot, niet dan? Ja, nu zal die veroordeling door de internationale gemeenschap toch wel snel komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten