Lachen om internetgrapjes mag ook al niet meer in Poetins Rusland

Geen categorieapr 14 2015, 17:56
Censuur, censuur en nog meer censuur.
Wat moet het verschrikkelijk saai en beknottend wonen zijn in het Rusland van Vladimir Poetin: vanaf nu is het namelijk officieel verboden om via het internet zogenoemde memes te maken van bekende Russische personen zoals artiesten, tv-gezichten etc. (lees: van Vladimir Poetin en zijn vazallen). Parodie-accounts op sociale media en parodiewebsites zijn voortaan ook keihard verboden door Roskomnadzor, de organisatie die namens de Russische overheid het internet beheert. Via Engadget:
According to The Washington Post, this isn't exactly a new policy: Roskomnadzor merely "updated" its personal data laws, following a lawsuit filed by Russian singer Valeri Syutkin.
Syutkin was unhappy when his face was used in a macro that featured a line from another Russian artist's song, which roughly translates to "smack the bitch in the face." After the court ruled in favor of Syutkin, Roskomnadzor made the policy update/clarification announcement on Vkontakte (think of it as the country's Facebook). By the way, in addition to banning celebrity memes, Russia has outlawed parody accounts and websites, as well.
Dit mag dus niet meer:
poetinmeme1
En dit ook niet:
poetinmeme2
Rusland is al veel langer bezig met een intensieve censuur van het internet. Zo moeten bloggers zich sinds vorig jaar registreren bij de overheid in een poging alle anonieme bloggers in één klap uit te schakelen (en de bloggers die er zijn onder de duim te kunnen houden). Ook moeten alle websites de data van Russen op servers zetten die fysiek in Rusland staan, waardoor bijvoorbeeld Google zich heeft moeten terugtrekken.
Iedere Rus die een klacht wil indienen over een meme op het internet kan terecht bij Roskomnazdor. Als die besluit dat er een rechtszaak moet komen en de rechter de klager gelijk geeft, dan moet de website de memes verwijderen, want anders wordt de complete website geblockt door het hele land. Toe maar. Rusland begint meer en meer op een dictatuur te lijken, net als Turkije.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten