Maurice de Hond: VNL op één zetel na komst Moszkowicz

Geen categorieapr 26 2015, 16:00
Voor het eerst doet VNL mee in de peiling van de Hond. Een geweldige prestatie die impliceert dat er wel degelijk kiezers zijn die op Bram Moszkowicz zitten te wachten.
Toen VNL aankondigde dat Bram Moszkowicz haar nieuwe lijsttrekker zou worden (bij komende verkiezingen) reageerden sommige mensen door te stellen dat er toch 'niemand' op hem zat te wachten. Welnee, hij was een bekende strafpleiter en tv-persoonlijkheid, maar Moszkowicz als politicus? Nee, dat zou niet gaan lukken.
Nou, voorlopig blijken de zwartkijkers ongelijk te hebben. Zoals wij eerder vandaag al berichtten heeft VNL nu namelijk al één zetel in de jongste peiling van Maurice de Hond, de bekendste peiler van Nederland.
Screen Shot 2015-04-26 at 14.53.09
In ons vorige stuk richtten wij ons vooral op het verlies van VVD en PvdA, maar ik wil nu even stilstaan bij de opkomst van VNL. Natuurlijk, één zetel is geen wereldprestatie. VNL is nog altijd een kleine partij, ook virtueel. Maar het betekent wél dat die partij het potentieel heeft om succesvol te worden. Onthoud: VNL wat tot voor kort vrij onbekend. Moszkowicz heeft de partij nu op de kaart gezet en zal dat de komende weken en maanden ongetwijfeld blijven doen. De kans is dan ook groot dat VNL binnenkort doorstoomt naar twee of drie zetels.
Ook dan is het natuurlijk virtueel een kleine partij, maar opdracht nummer één is voor VNL om in de Tweede Kamer te komen. Als dat lukt - ook met maar een paar zetels - is de missie in principe geslaagd. Moszkowicz en zijn kornuiten, o.a. waarschijnlijk Joram van Klaveren, kunnen hun klassiek-liberale geluid dan laten horen, wat een verademing zou zijn; Van Klaveren en Louis Bontes doen dat nu al, als zij weggaan verliest het parlement wel degelijk twee goede, echt liberale stemmen. Het zou goed zijn als die stemmen behouden worden en er zelfs nog een paar bijkomen.
Nu VNL peilingsucces heeft geboekt en stelselmatig mee zal worden genomen in de peiling van De Hond krijgt de partij nog meer aandacht en bekendheid, wat ongetwijfeld ook in nog meer virtuele zetels resulteert. Voor het eerst sinds lange tijd hebben we er dus een liberale partij bij die zowaar potentie heeft. Bijzonder mooi en hoopgevend.
Voor de mensen die het gemist hebben: hier de persconferentie waarbij Moszkowicz gepresenteerd werd als de nieuwe lijsttrekker van VNL.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten