Media verwachten val van kabinet door illegalenkwestie. Nederlandse Twitteraars reageren verdeeld

Geen categorieapr 17 2015, 12:00
Is de val van het kabinet positief of moeten ze gewoon de rit uitzitten?
Valt het kabinet dan ein-de-lijk? VVD en PvdA gaan vandaag weer een lange dag vergaderen over de kwestie van de illegale asielzoekers die het land moeten worden uitgezet. Volgens oud-journalist Wouke van Scherrenburg verwachten de meeste media wel dat het kabinet hierover kan struikelen, en zelf verwacht ze het eigenlijk ook wel:
https://twitter.com/woukevscherrenb/status/588986643799011328
Hetzelfde geldt voor Marcel ten Broeke, journalist van het Reformatorisch Dagblad:
https://twitter.com/marceltenbroeke/status/588984514485084160
Overigens is lang niet iedereen het daarmee eens. Bekijk de reacties maar op de tweet van Van Scherrenburg. En toch denk ik dat beide journalisten gelijk hebben dat het de val van het kabinet erg dichtbij is. De VVD is op zoek naar een geschikt moment om te breken met de PvdA. Eerlijk is eerlijk: dat is heel goed te begrijpen.
De PvdA is een minder interessante coalitiepartner nu de partij is gehalveerd in de Eerste Kamer. En de VVD doet het nog heel aardig in de peilingen. De vraag is dus niet of het kabinet valt, maar wanneer. En er is voorlopig geen beter onderwerp om op te breken voor de VVD dan een rechts onderwerp als het naar huis sturen van illegale asielzoekers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten