Nederlandse wannabe jihadiste opgepakt in Turkije

Geen categorieapr 07 2015, 8:04
Turkse autoriteiten hebben een Nederlandse vrouw opgepakt in Antalya.
Volgens RTL Nieuws is ze gearresteerd omdat ze zich waarschijnlijk wilde aansluiten bij ISIS in Syrië.
De 27-jarige vrouw werd gearresteerd in een hotel in de badplaats Colakli, vlakbij de populaire badplaats Antalya. Van daaruit zou ze hebben gewacht op mensen, die haar vanuit Turkije mee zouden nemen naar Syrië. De bedoeling was om zich daar aan te sluiten bij IS. Volgens het persbureau werd ze gezocht door Interpol.
Het is nauwelijks te geloven, maar Turkije pakt langzamerhand steeds meer extremisten op. Maandenlang mochten dat soort types ongestoord de grens met Syrië oversteken, maar tegenwoordig wordt het ze toch wat lastiger gemaakt. Zo werden er afgelopen zaterdag twintig extremisten opgepakt in de provincie Kilis. Zij waren al op weg naar het ISIS-kalifaat toen er dan toch werd ingegrepen.
Natuurlijk is het nauwelijks te geloven dat er nog steeds hele volksmassa's zijn die zich willen aansluiten bij de radicaal-islamitische slachters van ISIS, maar het is in ieder geval een positieve ontwikkeling dat Turkije daar zo nu en dan iets aan doet.
Toch kunnen we niet opgelucht ademhalen. Turkije heeft deze individuen weliswaar opgepakt, maar er zijn maandelijks vele honderden zo niet duizenden extremisten die er wél in slagen om de grens over te steken. Het is dus een typisch gevalletje van dweilen met de kraan open. De Turken hebben de grens nog niet echt dichtgegooid. Zodra dat wel gebeurt krijgt ISIS het wat lastiger, maar dat is nu het geval nog niet.
De komende dagen horen we ongetwijfeld meer over de opgepakte Nederlandse vrouw. Het valt mij op dat ze eerder op een tokkie lijkt dan op een moslim-extremist, maar wellicht vergis ik me daarin. Komt bij dat het ene het andere natuurlijk niet uitsluit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten