Peiling: VVD en PvdA winnen zetels terwijl illegalenvraagstuk de gemoederen blijft beheersen

Geen categorieapr 19 2015, 9:45
Winst in de peiling van vandaag voor VVD en PvdA. Bed, bad en brood blijken politieke winst op te leveren.
Maurice de Hond brengt vandaag goed nieuws voor de regeringspartijen De VVD mag de zeer aardige score van +2 zetels noteren, en ook PvdA mag één nieuwe virtuele Kamerzetel vullen. De zetels gaan ten koste van PVV, D66 en de SP.. die in het licht van de meest recente politieke crisis geen profileringskansen hadden en daarom noodgedwongen kiezers zagen vertrekken. Dit zou dus de Tweede Kamer worden als er vandaag verkiezingen zouden zijn:
pvdavvdDe winst van de liberalen en de sociaal-democraten heeft alles te maken met de 'bed, bad en brood'-kwestie, waarover de regeringspartijen nu al enkele dagen in gesprek zijn.
Het levert nu zowel de VVD als de PvdA kiezers op, omdat de partijen zich los van elkaar hopen te profileren op dit thema. De PvdA doet dat als barmhartige linkse partij, en de VVD werpt zich op als koene rechtse partij.
Kiezers waarderen geste dat de partijen hun achterban niet zomaar opgeven. Maar let wel: uiteindelijk zullen PvdA en VVD ook weer uit dat Torentje vandaan moeten komen en een oplossing voor de illegalenkwestie presenteren aan Nederland. En de uitkomst kan niet beide groepen tevreden stellen. Zeker niet nu media hun messen geslepen hebben en iedere ontevredenheid zullen uitbuiten om maximale instabiliteit bloot te leggen of zelfs te creeëren.
Het wordt de één of de ander, en misschien zelfs geen van twee als de oplossing een dermate verwater compromis is dat helemaal niemand er nog chocola van kan maken.
Wat er dan gebeurt met de vandaag geboekte peilingwinst van de regeringspartijen, laat zich raden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten