PvdA doet een links kunstje en hoopt dat iedereen weer even tevreden is

Geen categorieapr 12 2015, 9:00
"Een rukje naar links."
Dit is hoe de partijtop van de PvdA de nog overgebleven achterban tevreden probeert te houden plus alle weggelopen kiezers probeert terug te halen. De Telegraaf schrijft:
De PvdA gaat voor de bühne meer laten zien dat ze links is, maar komt voorlopig niet met een inhoudelijke koerswijziging. Hiermee hoopt de partijtop dat het PvdA-rumoer vanwege de derde verkiezingsnederlaag op rij weer even geluwd is.
Onder leiding van Diederik Samsom heeft de PvdA drie verkiezingen op rij verloren, maar dat moet vooral zo snel mogelijk weer worden vergeten met een nieuw links profiel. Zoals de krant schrijft, is er inhoudelijk eigenlijk alleen sprake van "een rukje naar links", meer niet. De linkse kiezer wordt, kortom, voor de gek gehouden. Je zou maar een linkse kiezer zijn.
Het is vooral een cosmetische bijstelling van de koers, een rukje naar links. De bedoeling is dat kiezers de PvdA weer als links gaan herkennen. Stoppen met regeren willen de sociaaldemocraten niet, al is het maar vanwege de beroerde peilingen.
Het belangrijkste voor de PvdA nu is dat het kabinet niet valt, want daar zijn ze niet klaar voor en de peilingen zijn inderdaad nooit zo slecht geweest voor de sociaal-democraten. Ze blijven allemaal vastgeplakt aan het pluche, want ze weten: de kiezer wil het liefst snoeihard afrekenen met de PvdA. Het grappige is: dat moment komt er sowieso aan. De PvdA gaat de volgende verkiezingen geheid verliezen.
Intussen zijn de liberalen van de VVD bezig steeds nieuwe voorstelletjes te lanceren om te kijken hoe ze liggen bij de kiezer. Dat doen ze niet voor niets. De VVD staat er beter voor in de peilingen dan de PvdA, en voor de VVD is het veel prettiger en makkelijker regeren met andere partijen dan die van Samsom. We zouden dit jaar zomaar eens naar de stembus kunnen gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten