Vrouw vreest het ergste als ze briefje op auto ziet - dan leest ze het bericht

Geen categorieapr 10 2015, 17:00
Wat is er aan de hand?
Een Amerikaanse vrouw, Jerilynn Robinson, schrok toen ze een briefje op haar autoruit zag liggen. Iemand had het daar achtergelaten. Wat was er gebeurd? Bestolen? Een aanrijding? Wat?
Zoals iedereen zou doen besloot ze het briefje meteen te lezen. Stel je voor dat er iets aan de hand is.
Tot haar grote verbazing was het bericht nauwelijks leesbaar... maar was de boodschap uiteindelijk alles behalve negatief:
thank you for serving
Het kost wat moeite om het briefje te lezen, wat komt doordat het geschreven is door een jongen van 13 jaar oud.
"Bedankt dat je je land hebt gediend. Bedankt voor je offers."
Wat blijkt? Jerilynns man heeft in het leger gediend. De 13-jarige jongen zag dat de auto een veteranenkenteken had en besloot om de oud-soldaat persoonlijk te danken voor zijn diensten voor zijn land.
In Nederland zien we dit soort dingen bar weinig - te vaak worden soldaten met de nek aangekeken, wat ongetwijfeld deels voortkomt uit onze houding ten opzichte van oorlog en militarisme. Hoewel begrijpelijk gezien de Tweede Wereldoorlog - toen Duitse soldaten ons land veroverden en vervolgens de hele bevolking onderdrukten - is het niet juist. Onze jongens en meisjes in uniform riskeren hun leven letterlijk voor onze vrijheid. Ze zijn niet alleen bereid om ons eigen grondgebied te verdedigen, maar ze staan ook klaar om onze belangen elders te dienen. Zie onze missies naar Afghanistan en Irak, waar extremistische terroristen hele gebieden proberen te veroveren - en daar nog in slagen ook.
Als onze strijdkrachten daar niet in actie komen zijn de mensen in het Midden-Oosten niet alleen het haasje, maar wijzelf ook. Die les hebben we wel geleerd door de aanslagen van 9/11 en die in Madrid en Londen enkele jaren later.
Het is dus helemaal geen gek idee om een militair te laten weten dat we zijn of haar offers bijzonder waarderen. Sterker nog, eigenlijk moeten we dat allemaal af en toe eens doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten