Zelfs Simon Cowell is sprakeloos na geweldige act van deze goochelaar die het allemaal doet voor iemand waar hij van houdt

Geen categorieapr 19 2015, 15:00
"Ik geloof nu in magie. Dit... ik kan dit niet verklaren."
De 31-jarige Jamie Raven stond onlangs voor een enorme uitdaging: hij moest de jury van Britain's Got Talent ervan overtuigen dat zijn goocheltrucs zo goed zijn dat hij het verdient om door te gaan in de show. Hij had één auditie, alles moest dus goed gaan.
zeven harten
Dat is sowieso al vreselijk spannend, maar het wordt nog spannender als je bedenkt dat Simon Cowell - de beruchte mopperaar en talentscout - het hoofd van de jury is... én dat die een enorme hekel aan goochelacts heeft. Dat laatste komt overigens niet door enige aversie ten opzichte van het vak, maar door de vele verschrikkelijke goochelaars die het geprobeerd hebben bij BGT. De ene is nog slechter dan de andere. Je kunt je er iets bij voorstellen dat hij daar een beetje moe van wordt.
Geen gemakkelijke opgave dus voor Jamie, maar hij wist zijn zenuwen in bedwang te houden en maakte er een waar spektakelstuk van.
Na afloop van Jamie's geweldige truc - waarin hij een 50 pond briefje veranderde in speciaal BGT-geld én ook nog eens de door Cowell gekozen Harten 7, op een compleet innovatieve manier, tevoorschijn toverde - stond Simon letterlijk met zijn mond vol tanden.
cowell verbaasd
Schitterend natuurlijk, maar het verhaal wordt nog mooier. Hoewel Jamie al 31 jaar is betekent dit optreden namelijk zijn doorbraak na maar liefst 20 jaar te hebben gegoocheld. En dat is niet alles. Jamie doet het namelijk niet voor zichzelf, maar voor zijn schitterende vrouw.
Screen Shot 2015-04-19 at 15.06.44
De twee zijn al acht jaar bij elkaar en, zegt Jamie, "ze is het beste dat me ooit is overkomen." Al die jaren heeft hij echter het gevoel gehad dat hij haar niet heeft kunnen geven waar ze recht op heeft. Hij ging van bar naar café, en van café naar kleinschalig feestje om wat geld te verdienen met zijn talent. Het leverde hem en zijn vrouw echter bijna niets op. "Ze heeft in al die jaren geen 50 pond briefje gezien."
Na dit optreden komt daar vrijwel zeker verandering in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten