Bijeenkomst met Wilders in VS afgeschaft 'om veiligheidsredenen'

Geen categoriemei 10 2015, 8:00
De angst voor nieuwe aanslagen groeit.
PVV-leider Geert Wilders zou in augustus tijdens een diner een toespraak houden voor de Republikeinse partij in Florida. Die bijeenkomst is vergelijkbaar met de bijeenkomst in Texas waar twee jihadi's een terreuraanslag wilden plegen (die godzijdank op tijd werden doodgeschoten door een alerte politie-agent), maar dan zonder de Mohammed-cartoons.
In beide gevallen gaat het om geestverwanten van Wilders. De bijeenkomst in Florida gaat nu niet door om veiligheidsredenen:
De club waar de PVV-leider in augustus tijdens een diner zijn toespraak zou houden, besloot deze week uit veiligheidsredenen de reservering in te trekken. Dat gebeurde na de schietpartij in Garland.
"Op het moment dat de reservering werd gemaakt voor het diner, kende niemand in het management of de catering-afdeling de identiteit van de spreker", verdedigde de voorzitter van de Boca West County Club het besluit tegenover een lokale krant.
De voorzitter van de club zegt ook: "Gezien de veiligheidsrisico's die een optreden van meneer Wilders met zich meebrengt, hebben we ervoor gekozen de reservering te schrappen." Blogger en activist Pamela Geller is - terecht - heel kritisch over de annulering van de bijeenkomst: "Dit is wat terroristen laat zien dat terrorisme werkt. Dit is de lafheid die vrijheid doodt."
Ik begrijp heel goed dat mensen bang zijn voor nieuwe aanslagen, maar we moeten ons niet laten leiden door angst. We moeten laten zien dat wij doen wat we willen doen, omdat we in het vrije Westen wonen en we ons door niemand laten vertellen wat we wel en niet zouden mogen doen. Ja, er zal veel beveiliging nodig zijn om Wilders als spreker te laten komen naar een bijeenkomst, maar dat komt niet door Wilders, maar door de moslimterroristen.
Dat moeten we niet vergeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten