Een moeder die nooit haar middelbare school diploma haalde neemt het diploma van haar zoon in ontvangst. Maar er is meer dat dit verhaal speciaal maakt

Geen categoriemei 23 2015, 15:00
Een moment dat altijd bijzonder emotioneel is, maar nu al helemaal.
Aaron Dunigan was een populaire scholier aan de Thornton Fractional North High School in Illinois, Amerika. Hij deed niet alleen zijn best in het klaslokaal, maar ook erbuiten. Aaron was namelijk de quarterback van zijn school en zou na de zomervakantie naar Southern Illinois University gaan waar hij zijn sport zou beoefenen op het universiteitsniveau (wat in Amerika het mogelijke begin is van een carriere in de NFL).
Helaas kan hij dat mooie doel niet bereiken. Vorige week kwam Aaron namelijk om bij een autoongeluk. Hij liet onder andere een moeder - Katherine Jackson - achter die bijzonder veel van hem hield en heel trots op hem was. Zie je, Katherine had de middelbare school namelijk nooit afgemaakt. Omdat ze er voor wilde zorgen dat haar zoon een mooie toekomst tegemoet ging moedigde ze hem aan om dat wél te doen.
Die mooie toekomst krijgt hij nu niet meer. Aaron werd gedood door een chauffeur die met drank op achter het stuur zat. Van de ene op de andere dag was Katherine's zoon er dus niet meer.
Screen Shot 2015-05-23 at 13.13.17
Triest, maar het verhaal wordt nog triester. Aaron zou een paar dagen later namelijk zijn diploma in ontvangst nemen. Hij had er hard voor gewerkt en was bijzonder trots op zijn prestatie - wat nog sterker gold voor diens moeder.
Omdat de school begreep dat het een vreselijk emotioneel moment was voor Katherine wilde men haar de ervaring echter niet onthouden. Daarom kreeg zij een toga aan; zij mocht Aarons diploma in ontvangst nemen.
Screen Shot 2015-05-23 at 13.11.19
Katherine legde uit:
"Mijn zoon wist dat ik nooit het podium op kon lopen op mijn eigen diploma in ontvangst te nemen. Ik zal zijn benen zijn en hij mijn vleugels, en samen zullen we ons diploma ophalen."
Het zal niemand verbazen dat het niet alleen een emotioneel moment was voor Katherine, maar ook voor alle andere aanwezigen, waaronder Aarons klasgenootjes, en dan met name voor Mike Crowter, die bij Aaron was toen ze allebei geschept werden door een truck. Hoewel zwaargewond overleefde Mike het ongeluk en woonde hij de ceremonie zelfs bij.
Screen Shot 2015-05-23 at 13.13.49
Hij en Katherine huilden allebei toen de moeder het diploma van Aaron in ontvangst nam:
Screen Shot 2015-05-23 at 13.15.37
Hoewel het aan de ene kant natuurlijk een dieptrieste ceremonie was, vonden veel aanwezigen het ook vooral erg mooi dat Aarons moeder zijn diploma alsnog kon ophalen en haar zoon op die manier kon eren.
Screen Shot 2015-05-23 at 13.16.01
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/embed.contagiousmedia.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten