Een verhaal over een oud-soldaat die de liefde van zijn leven ontmoette in oorlogsgebied

Geen categoriemei 24 2015, 19:00
Ze ontmoetten elkaar zestig jaar geleden en zijn nog altijd bijzonder gelukkig.
Aankomende maandag (morgen dus) is het Memorial Day in Amerika. Het is de dag waarop ze hun gevallen helden herdenken - dappere soldaten die stierven in de strijd om Amerika (en andere landen!) te beschermen en/of te bevrijden.
In de aanloop naar die bijzondere dag worden er al overal evenementen gehouden waar veteranen geëerd worden. Ze krijgen veel aandacht en worden echt in het zonnetje gezet.
Op zo'n dag zijn er bijzonder veel trieste (jongemannen die veel te vroeg omkwamen) verhalen, maar juist ook bijzonder mooie. Zie het verhaal over Tommy, een veteraan van de Koreaanse oorlog.
[caption id="attachment_111118" align="aligncenter" width="592"]Screen Shot 2015-05-24 at 16.33.33 IJReview.com[/caption]
Toen Noord-Koreaanse communisten, gesteund door China, heel Korea in handen wilden krijgen zond Amerika troepen om een machtsovername te voorkomen. Dat lukte deels; het zuiden bleef (en is) vrij, terwijl het noorden een communistische dictatuur werd, waar ook nu nog jaarlijks vele duizenden mensen verdwijnen; ofwel gedood, ofwel vastgezet in ware concentratiekampen.
Om de uitbreiding van het communisme te bestrijden stuurde Amerika veel jongemannen naar Korea en naar andere gebieden waaronder de Filippijnen, Tommy was één van hen. Hoewel hij natuurlijk voor zijn leven vreesde, had Tommy er ook de mooiste ervaring ooit: hij ontmoette op de Filippijnen namelijk de liefde van zijn leven, Marie.
Screen Shot 2015-05-24 at 16.35.51
Op een gegeven moment werd Tommy teruggeroepen naar Amerika. Hij mocht zijn pasgeboren zoontje onmiddellijk meenemen, maar Marie moest wachten. Het duurde anderhalf jaar voor zij toestemming kreeg om ook over te komen.
Toen dat eenmaal gebeurd was ging het echtpaar in Texas wonen, waar Tommy voor een gasbedrijf werkte en waar Marie cowboyhoeden maakte én verkocht.
60 jaar later is het stel gelukkiger dan ooit. Ze hebben niet alleen een kind, maar ook twee kleinkinderen en maar liefst vier achterkleinkinderen. En dat allemaal omdat Tommy naar de Filippijnen werd gestuurd waar hij zijn kans greep toen hij Marie zag- hij pakte haar beet en liet haar nooit meer gaan. Daardoor kon het echtpaar gisteren samen naar Washington D.C. reizen om Tommy's gevallen broeders te eren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten