Europese samenwerking levert je €10 besparing op de energierekening op

Geen categoriemei 28 2015, 11:46
Netbeheerders in Europa hebben afspraken gemaakt over het overnemen van stroom op elkaars netwerk die u een besparing van €10 op uw energienota kunnen opleveren. Bedrijven zouden een besparing tot €5 miljoen kunnen inboeken. De voordelen van deze afspraken voor jou als consument zijn dus duidelijk.
Het werkt als volgt. Doordat elektriciteitsnetwerken efficiënter worden gebruikt, is het mogelijk te besparen op de energierekening. Er wordt op een slimmere manier berekend hoeveel capaciteit er nodig is voor import van stroom, wat een besparing van €147 miljoen landelijk oplevert – plusminus €10 per inwoner.
Het Europese stelsel van afspraken leidt ook tot nieuwe kansen voor groene energie. Duitse duurzame energie kan nu ook consumenten in buurlanden als Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en België bereiken. Doel op termijn is een dekkend energienetwerk voor het hele Europese vasteland.
Overigens is het ook zonder deze Europese energiesamenwerking al mogelijk te besparen op je energielasten. Als je wilt weten hoe dat werkt, moet je de energievergelijker Pricewise gebruiken. Je kan dan precies berekenen hoeveel je op je energierekening zou kunnen besparen. Het werkt eenvoudig: gewoon even je geschatte gebruik en huidige energieleverancier invullen, dan zie je meteen of een andere leverancier je een betere deal kan bieden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten