Griekse minister Varoufakis verdedigt gebruik van opnames

Geen categoriemei 25 2015, 13:00
Hij schrijft op zijn blog dat hij zijn bijdrage aan het overleg van de eurogroep vorige maand voor eigen gebruik heeft opgenomen.
In Brussel reageerde men vorige week geschrokken toen men ontdekte dat de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis een deel van een vertrouwelijke top met andere EU-ministers in het geheim had opgenomen. Iedereen vroeg zich af waarom hij dat had gedaan.
De minister heeft nu gereageerd op die uitgesproken zorgen. Hij legt uit op zijn persoonlijke blog dat hij zijn bijdrage opnam zodat hij zijn uitspraken later beter kon reproduceren als hij het Griekse kabinet op de hoogte moest brengen van de besprekingen.
Varoufakis benadrukte verder dat de andere euroministers hem met respect behandelen en hem, in tegenstelling tot wat in diverse media werd gemeld, niet voor gokker, amateur en tijdverspiller hebben uitgemaakt bij hun top van eind april in Riga.
Vorige maand berichtten verschillende media in binnen- en buitenland dat de overige EU-ministers Varoufakis een tijdverspiller, een gokker en een amateur noemden. Business Insider berichtte toen:
The comments, reported by Bloomberg, show just how wide the divide between European finance ministers remains as negotiations over providing then next tranche of bailout funds to the cash-strapped Greek government continue.
Volgens Varoufakis is dat dus onzin. Eerder liet hij al weten dat "onze partners het op veel punten met ons eens zijn," maar dat er op een bepaald aantal punten verschillen van inzicht bestaan die wat hem betreft zeker niet onoverbrugbaar zijn. Toch liet hij daarbij merken dat Griekenland geen zin had en heeft om het beleid van de Trojka voor te zetten:
More controversially, he calls for the institutions-formerly-known-as-the-Troika to "let go of an approach that has failed." He argues that insisting that the reforms agreed under Greece's 2012 bailout programme be carried out would "merely cause further damage to Greece’s already-stressed social fabric" and fail to put the country back on the road to recovery.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten