Het is zover: UKIP-leider Nigel Farage treedt af na verlies verkiezingen

Geen categoriemei 08 2015, 13:00
Farage is er even helemaal klaar mee.
De Britse verkiezingen, die zijn gewonnen door de Conservatieven van David Cameron, telt ook vele verliezers: Labour van Ed Miliband, Liberal Democrats van Nick Clegg en UKIP van Nigel Farage. Miliband en Clegg stapten vandaag al op als partijleider, en Farage houdt er nu ook al mee op. Het is een heuse Brexit geworden, maar dan in de Britse politiek.
Farage doet een stap terug als politiek leider van de eurosceptische partij. Hoewel zijn partij wel veel stemmen haalde bij de verkiezingen gisteren, wist UKIP in totaal slechts twee zetels halen door het Britse kiesstelsel. Het gezicht van UKIP haalde zelf ook geen zetel. Hij beloofde eerder al op te stappen als partijleider als hij die zetel niet zou halen.
Nu voegt hij de daad bij het woord:
Overigens betekent dat niet het einde van Farages betrokkenheid bij de UKIP. "Ik ga een tijdje niets doen en me niet met politiek bezig houden. In september zijn er leiderschapsverkiezingen en ik zal er in de zomer over nadenken of ik me daarvoor verkiesbaar zal stellen."
Of Farage echt helemaal uit de politiek stapt, is nog niet zeker. Het lijkt me waarschijnlijk én verstandig als Farage de komende maanden goed nadenkt over hoe hij zijn partij weer wil gaan aanvoeren, want laten we wel wezen: Farage is een buitengewoon charismatische man die zeer geschikt is om UKIP te leiden.
Zonder Farage zakt UKIP niet meteen als een pudding in elkaar, maar ik kan me een UKIP zonde Farage echt niet voorstellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten