Hoe voed je je dochter op tot een deugdelijke jongedame? Deze moeder vond uit dat je boterhammen met wijsheid moet beleggen

Geen categoriemei 24 2015, 13:00
Hoe geef je je dochter alle kennis die ze nodig heeft om tot een geweldig persoon uit te groeien, terwijl je het zelf ook druk hebt? Deze moeder uit Ohio had een verrassend, maar uitstekend antwoord op die vraag.
Het is niet eenvoudig om in de drukke tijd van tegenwoordig ook nog een kind op te voeden tot de geslaagde, lieve en onafhankelijke mensen die je graag wil dat ze zijn. Stephanie Skylar had dat probleem: haar dochter Skye is een schat van een meid, maar wat is nu de beste manier om haar ook wijsheid bij te brengen?
En dus besloot Stephanie om iedere dag een brieven vol levensadvies te sturen aan haar dochter. Dingen die geschreven staan kan je immers lezen en herlezen. Zo blijf je er wat aan hebben.
Stephanie stopte haar handgeschreven levenstips elke dag trouw in Skye's luchtrommel bij de boterhammen, zodat ze tijdens elke middagmaaltijd een interessante levensgedachte had om te overpeinzen. In 2003 en 2004 kreeg het schoolmeisje bijna tweehonderd stuks levensadvies van haar moeder:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/330787726-SD.mp4"][/video]
.
Dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:
letters05
En of het werkte? Reken maar! De inmiddels 23-jarige Skye Gould heeft de lunchtrommelberichten van haar moeder ter harte genomen en is inmiddels afgestudeerd in grafisch ontwerpen aan de universiteit van Ohio. Een baan als grafisch ontwerper in New York heeft ze ook al te pakken.
De lunchtrommelbrieven heeft ze allemaal bewaard voor het nageslacht. En terecht: het zou toch zonde zijn als deze moederwijsheid nu verloren zou gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten