ISIS: binnen het jaar hebben wij een kernwapen!

Geen categoriemei 23 2015, 11:00
Een angstaanjagend vooruitzicht: de Syrisch-Irakese toeristen scheppen op over het aanschaffen van kernwapens.
En dus schrijft de gegijzelde journalist John Cantile een 'column' in het bizarre blad, waarbij hij de 'hypothetische' optie noemt over kernwapens die gekocht zouden moeten worden in Pakistan en vervolgens via landroutes naar Nigeria gebracht. Vanaf daar kan op drugsboten het wapen worden vervoerd naar de Verenigde Staten alwaar er een aanval mee zou kunnen worden uitgevoerd.
Aldus Cantile:
Let me throw a hypothetical operation onto the table. The Islamic State has billions of dollars in the bank, so they call on their wilayah (Province) in Pakistan to purchase a nuclear device through weapons dealers with links to corrupt officials in the region. The weapon is then transported overland until it makes it to Libya, where the mujahidin move it south to Nigeria.
Wat er precies waar is van dit dreigement zullen we moeten afwachten. ISIS is zeker gek genoeg om de kans om een kernwapen te bemachtigen niet af te zullen slaan, ondanks dat ze geen flauw idee hebben hoe je zo'n bom precies inzet. Daarnaast zijn dit soort publicaties geschreven om mensen bang te maken. Als je daarbij wat moet overdrijven, dan is dat natuurlijk allemaal fair game. Wat ISIS hier wil is imponeren en angstzaaien. Als je daarvoor dan moet liegen, soit.
Komt nog bij: het dichtstbijzinde kernwapen bevindt zich ofwel in Israël, ofwel (binnenkort) in Iran. Beide landen staan er niet om bekend vrienden te zijn van de Islamitische Staat en zijn militair sterk genoeg om een aanval op het grondgebied, laat staan op de kernwapenfaciliteiten, af te slaan.
Dus ISIS richt zich op Pakistan.
Maar de vraag is waarom Pakistan zomaar akkoord zou gaan met zo'n verkoop. Pakistan is in het verleden vaak zat onbetrouwbaar gebleken wanneer het ging om het aanpakken van de Taliban, maar dit is anders. Want uiteindelijk is ISIS ook een gevaar voor Islamabad en al diens inwoners, en zelfs al is er sympathie voor de Taliban... die gasten zijn evenals zo ongeveer de rest van het Midden-Oosten de gezworen vijanden van de club van Abu Bakr al-Baghdadi.
Hoe dan ook heeft ISIS de megalomane broek aangetrokken met de aankoop van kernwapens en het smokkelen van zo'n gevaarte helemaal naar Amerika. Hoe waarschijnlijk het scenario is? Oordeelt u vooral zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten