ISIS blaast sjiitische moskee in Saoedi-Arabië op

Geen categoriemei 29 2015, 16:06
ISIS wordt steeds actiever buiten Syrië en Irak.
De Islamitische Staat heeft vandaag een sjiitische moskee in het oosten van Saoedi-Arabië opgeblazen. Een zelfmoordterrorist pleegde de aanslag waarbij tenminste vier mensen om het leven kwamen. Volgens een Facebookpagina die geliëerd is aan ISIS, zou het gaan om een "strijder voor het kalifaat", genaamd Abu Jandal al-Jazrawi. Trots vermeldt de pagina dat hij zich heeft opgeblazen bij de sjiitische moskee, en roept moslims op om ook te strijden tegen "de atheïstische rafida". Hiermee bedoelt ISIS sjiitische moslims, die door de soennitische terreurbeweging als afvalligen worden beschouwd.
De terreurorganisatie breidt haar regionale invloed uit. Gisteren noemden wij al de opkomst van de groepering in Afghanistan, maar ook in Saoedi-Arabië lijkt ISIS steeds meer voet aan de grond te krijgen. Het is al de tweede keer deze week dat deze extremistische soennieten een sjiitische moskee in Saoedi-Arabië opblazen. Ook in buurland Jemen heeft ISIS al aanslagen gepleegd op sjiitische moskeeën.
Een halfjaar geleden verklaarde ISIS al dat Saoedi-Arabië een belangrijk doelwit voor de terreurorganisatie is, met name de sjiieten die in het land wonen. Deze laatste aanslag geeft aan dat ISIS vast van plan is om die dreigementen om te zetten in daden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten