Moeder heeft tip voor andere moeders: "Blijf gewoon uitgaan en feestvieren"

Geen categoriemei 01 2015, 16:00
Moet je je leven drastisch veranderen als je kinderen krijgt?
Een Britse moeder, Kelly Rose Bradford, schrok onlangs ontzettend van een verhaal over een andere moeder die zei dat ze haar leven drastisch veranderde na ze kinderen had gekregen. Ze was niet alleen verantwoordelijker en serieuzer geworden, maar was ook opgehouden met uitgaan met haar vriendinnen. De reden? Combineer werk met het opvoeden van je kind en je energie is uitgeput. Feesten is leuk, zei ze, maar de dag erna voelt ze zich zo slecht, "dat het 't niet waard is."
Bradford is het daar niet mee eens. In de Daily Mail van vandaag schrijft ze zelfs dat het juist bijzonder belangrijk is voor (jonge) moeders om van het leven buiten het gezin te blijven genieten:
"Well, the opinion among me and my mum-chums is firmly that women should never put partying on hold just because they've become mothers. Frankly, it's those late nights spent binging on over-priced cocktails while wearing two pairs of Spanx to prevent your mummy-tummy from spilling on to the dance floor that keep you sane post-partum. We know mornings after a good night out are a killer, and that hangovers take three days to clear once you're post-30, but there's something much bigger at stake here than the worry you might do a post-wine vomit over your baby during a pungent nappy change: the abundance of nights out is what separates the yummy-mummies from the mummy-bores."
[caption id="attachment_109026" align="alignleft" width="623"]Foto: Kelly Rose Bradford. Kelly (links) aan het zingen en feesten. Foto: Kelly Rose Bradford. Kelly (links) aan het zingen en feesten.[/caption]
Wat er volgens haar en haar vriendinnen op het spel staat is: "Saaie" moeders zijn "gevaarlijk." Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun gezin:
"De moeder die ervoor kiest om een afhaalmaaltijd te bestellen en die lekker op de bank op te eten (of, erger: een pizza te bestellen met haar man en samen lekker te boffelen), een vulkaan is die op een gegeven moment wel moet exploderen; en hoe langer ze dat saaie, rustige gedrag volhoudt, hoe groter het uiteindelijke negatieve effect."
Haar filosofie is dan ook dat juist jonge moeders het nodig hebben om af en toe lekker uit te gaan, te feesten, flink te drinken, en over het algemeen uit hun dak te gaan. Alleen op die manier kunnen zij het in haar ogen volhouden.
De vraag is of ze gelijk heeft. Sommige mensen zullen dit ongetwijfeld onverantwoord vinden; je kind is prioriteit nummer één. Als je 's avonds uitgaat en de dag erna een wrak bent schiet je tekort als moeder.
Misschien. Daar staat tegenover dat een moeder die af en toe stapt met vriendinnen absoluut geen slechte moeder hoeft te zijn. Het ligt eraan wat bij jou past. Als een vrouw het stappen te erg gaat missen en zich gaat doodvervelen moet ze af en toe gewoon op haar manier van het leven genieten; dat past bij haar, en dat geeft haar voldoening. Daarna kan zo'n soort moeder dan ook weer met volle teugen genieten van haar gezin.
Aan de andere kant zijn er ook moeders die het juist geweldig vinden om tijd te spenderen met de kinderen, en die helemaal geen behoefte hebben aan wat voor feestjes dan ook. Die moeders moeten daar dus ook niet gedwongen worden; laat hen op een manier leven die bij hen past. Als vrouwen zoals Kelly Rose Bradford dat saai vinden, het zij zo.
Conclusie: ik geloof er niets van dat er één 'goede' manier is om je te gedragen als moeder (of vader!). Je moet doen wat het beste bij jou past, wat jou het gelukkigst maakt, terwijl je je verantwoordelijkheden als ouder natuurlijk wél serieus neemt. Zolang je aan die basisvoorwaarden voldoet kun je wat mij betreft doen en laten wat je wilt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten