Na twintig jaar kwam deze man in contact met zijn voormalige pestkop. Wacht tot je leest wat voor bericht hij hem stuurde

Geen categoriemei 28 2015, 9:01
Op de middelbare school werd ChadMichael Morrisette gruwelijk gepest door zijn klasgenoten. Jaren later ontving hij een bijzonder bericht van zijn voormalige pestkop.
Pesten. Het kan sommige mensen jarenlang blijven achtervolgen. ChadMichael Morrisette werd tijdens zijn schooltijd in een dorpje in Alaska dagelijks bedreigd, vernederd en geduwd omdat hij homoseksueel was. Twintig jaar later woont hij in Californië en heeft hij een succesvolle baan als designer. Hij had een mooi leven opgebouwd, en dacht weinig terug aan zijn nare schooltijd.
Toen kreeg hij een bericht van Louie Amundson, één van zijn voormalige pestkoppen.
28B8164800000578-3083443-image-a-82_1431703729245
Louie schrijft dat hij met zijn tienjarige dochter een gesprek had over pesten. Helaas moest hij de vraag van zijn dochter, of hij zelf ooit gepest had, bevestigend beantwoorden. Twintig jaar nadat hijzelf een pestkop was, kreeg Louie wroeging, en stuurde hij ChadMichael een bericht om zijn excuses aan te bieden.
Je zou je kunnen voorstellen dat iemand die jarenlang gepest is, op zo'n bericht misschien afwijzend zou reageren. Maar ChadMichael toonde zich vergevingsgezind, en stuurde het volgende bericht terug.
28B7D3EA00000578-3083443-In_a_response_pictured_Morrisette_thanked_Amundson_and_accepted_-a-81_1431703729067Hij schrijft, dat hij behoorlijk onder de indruk is van het bericht van zijn voormalige pestkop, en dat hij zijn excuses accepteert. In twintig jaar was Louie de enige voormalige pestkop die zijn excuses had aangeboden. ChadMichael spreekt de wens uit dat Louie dit verhaal zal delen met zijn dochter, en zal strijden tegen pesten wanneer hij dit ziet gebeuren.
Wat een bijzonder bericht! Niet alleen is ChadMichael opmerkelijk vergevingsgezind, hij geeft zijn voormalige pestkop ook een belangrijke levensles mee: het is belangrijk om op te komen voor mensen die gepest worden, en om kinderen te leren dat pesten niet okee is. Zo zie je maar, dat zelfs een negatief iets als pesten uiteindelijk kan leiden tot een mooi en inspirerend verhaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten