Opmerkelijk: tiener is 20 minuten klinisch dood, komt tot leven en vertelt dan wat hij zag

Geen categoriemei 16 2015, 15:00
Een verhaal over leven, de dood, en een miraculeuze redding.
Zack Clements is een 17-jarige jongen uit Texas, Amerika. Hij was altijd kerngezond, deed graag aan sport, en was verder een prima jongen.
Alles veranderde onlangs toen hij aan het sporten was. Dokters weten nog steeds niet waarom, maar hij kreeg opeens een plotselinge hartstilstand en viel zomaar neer. 911 werd gebeld en de ambulance was er in slechts een paar minuten tijd. Het personeel probeerde hem te redden, maar zijn hartslag kwam niet terug.
Daarom werd hij snel in de ambulance geladen waar de behandeling doorging. Hij kreeg hartmassages, ze probeerden het hart weer aan de gang te krijgen, maar niets sloeg aan. Toen kwamen ze aan bij het ziekenhuis waar Zack's moeder al was aangekomen. Ze zag verplegers op de borstkas van haar zoon zitten in een poging om hem te redden. Hij was helemaal blauw aangelopen.
Na 20 minuten zonder hartslag was de hoop bij vrijwel iedereen vervlogen. Toch gingen de verpleegkundigen en artsen door. Ze weigerden de jongeman op te geven.
En toen gebeurde er iets miraculeus: zijn hart begon opeens weer te slaan. Ja, ongelooflijk genoeg werd Zack weer wakker.
Een bijzonder mooi en opmerkelijk verhaal natuurlijk, maar het wordt nog opmerkelijker. Toen Zack weer kon praten vertelde hij namelijk wat hij had meegemaakt gedurende de 20 minuten dat hij buiten bewustzijn was - of eigenlijk, beter gezegd: klinisch dood.
Wat hij zag? Kijk de video hieronder.
Wat vind jij? Is dit geloofwaardig of niet? En kent u mensen met een bijna-doodervaring?
Overigens is dit alles niet het enige wonderbaarlijke aan dit verhaal. Zijn artsen zeggen dat Zack veel sneller hersteld dan verwacht en binnenkort weer in optima forma zal zijn. Of zijn verhaal nou wel of niet klopt, dat is in ieder geval buitengewoon mooi.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Texas-teen-says-he-saw-Jesus-seconds-before-being-revived-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten