Wakker Dier klaagt dat Nederlanders goedkoop vlees kunnen kopen in supermarkten

Geen categoriemei 05 2015, 13:00
De dierenclub snapt niet wat welvaart inhoudt.
Wat is welvaart? Dat is een stukje vlees eten. Daar staan we tegenwoordig misschien niet meer zo bij stil, maar vraag het aan de arme mensen in de wereld. Zij zouden een moord begaan voor een stukje vlees bij hun maaltijd. We mogen ons gelukkig prijzen dat we in een werelddeel wonen waar het aanbod van vlees enorm is en het ook nog eens goedkoop is.
Dierenclub Wakker Dier is het daar niet mee eens. Het aantal vleesaanbiedingen waarbij vlees minder kost dan 4,12 euro per kilo is het afgelopen kwartaal met 18 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. "Dat is een record," aldus Wakker Dier. De club is boos:
Wakker Dier vindt het onbegrijpelijk dat er zoveel wordt gestunt met goedkoop vlees. "In januari nam de Tweede Kamer nog een motie aan tegen de kiloknallers". De organisatie wil nu dat staatssecretaris Dijksma ingrijpt.
De komende zomer gaat de club een grote campagnevoeren tegen de aanbiedingen van supermarkten. Want goedkoop vlees is kennelijk per definitie slecht. Dat is natuurlijk niet zo. Goedkoop vlees zorgt ervoor dat meer mensen in Nederland - als ze dat willen - dagelijks een stukje vlees bij het avondeten op het bord kunnen krijgen. Wat is daar mis mee?
In Afrika zouden ze he-le-maal niets begrijpen van de ondankbare lieden van Wakker Dier, dat weet ik wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten