Wilders doet er een tandje bij na terreuraanslag in Texas

Geen categoriemei 07 2015, 9:00
"Ik moet nog meer laten merken waar ik voor sta."
De terreuraanslag in Garland, Texas heeft een behoorlijke indruk achtergelaten op PVV-leider Geert Wilders. In De Telegraaf zegt hij vandaag dat hij "het gaspedaal nog wat verder [zal] indrukken" en dat hij de strijd tegen de islam keihard en met extra passie door zal zetten. Uit de krant:
"De les die ik trek, is dat ik nog meer moet laten merken waar ik voor sta: voor de vrijheid van meningsuiting. Je mag het niet met me eens zijn, het onsmakelijk vinden. Maar het kan niet zo zijn dat mensen op geweld worden getrakteerd."
Wilders begrijpt goed wat de essentie van een vrije samenleving is. Er mag nooit geweld worden gebruikt omdat iemand anders een andere mening heeft. Ja, je mag het met alles dat je in je hebt oneens zijn met Wilders. En hij mag op zijn beurt blijven zeggen wat hij vindt van de islam. Dat is waar het hier om gaat.
"Ik laat me niet intimideren. Ik zal doorgaan en over dit soort thema’s blijven spreken. Ik vind ook dat wij als reactie hierop Mohammed-cartoons overal moet laten zien."
Hij wordt al meer dan 10 jaar beveiligd vanwege het uiten van zijn mening. Het is te hopen dat dat ooit niet meer nodig zal zijn, maar dat hij zelfs in Amerika niet veilig is voor jihadi's is veelzeggend. Hij zal de rest van zijn leven met de meeste strenge beveiliging mogelijk moeten rondlopen.
Ik vind dat maar moeilijk te verkroppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten