Deze foto van een brandweerman die een baby-meisje redt werd 17 jaar geleden genomen. Nu gebeurt er iets heel moois

Geen categoriejun 12 2015, 19:01
De foto hierboven werd 17 jaar geleden genomen. De dappere brandweerman zag een huis in de fik staan, ging erop af, maar had het gevoel dat er iets niet klopte.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Firefighter-attends-graduation-of-girl-he-rescued-17-years-ago-YouTube.mp4"][/video]
.
In plaats van buiten de brand te blussen besloot hij op zijn instinct te vertrouwen en naar binnen te gaan. Het huis was er vreselijk aan toe: het brandde overal, rook verblinde zijn zicht en maakte het schier onmogelijk voor een normaal mens om te ademen.
Toch zag hij iets waardoor de adem in zijn keel stokte: een klein babytje lag in een kribbe. Ze was er ernstig aan toe door de rook. Sterker nog, ze was meer dood dan levend.
Brandweerman Mike Hughes pakte haar op en rende het huis uit. Het resultaat kun je zien op de foto boven dit artikel.
Het meisje, dat Dawnielle Davison, is nu 18 jaar oud en haalde onlangs haar middelbare schooldiploma. En raad eens wie ze uitnodigde om erbij aanwezig te zijn - dit nadat zij en de brandweerman elkaar een paar jaar geleden weer hadden 'gevonden' op Facebook? Juist:
Screen Shot 2015-06-12 at 19.50.29
Het zal niemand verbazen dat het een heel emotionele ervaring was - zowel voor Dawnielle als Mike. Een huilende Dawnielle legde uit tijdens haar grote dag:
"Het is erg emotioneel. Ik kan het niet beschrijven, maar ik huil van blijdschap omdat ik begrijp dat het heel anders had kunnen aflopen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten