Hofstadgroepverdachte Jermaine Walters komt naar verluid om bij bombardement op ISIS

Geen categoriejun 04 2015, 17:00
Media berichten over de dood van de Nederlandse Syriëganger Jermaine Walters, die in een vorig leven deel uitmaakte van de Hofstadgroep.
Alhoewel het nog niet helemaal vaststaat, komt de familie van de jihadist Jermaine Walters met het bericht dat de jongeman is overleden:
Jihadist Jermaine Walters is omgekomen bij een bombardement in Syrië. Walters vertrok vorig jaar met zijn gezin naar Syrië.
Ook zijn advocaat, Bart Nooitgedagt, bevestigt het bericht. De familie van Jermaine zou donderdag zijn gebeld met dit nieuws, en Nooitgedagt zegt geen redenen te hebben te twijfelen aan de juistheid van het bericht.
Of het bericht klopt is nog niet duidelijk, aangezien er geen onafhankelijke media actief zijn in gebieden die door ISIS worden overheerst. Zij kunnen dit dus niet confirmeren. Ook 'faken' heel veel jihadisten hun eigen dood, zodat buitenlandse mogendheden stoppen met ze volgen en ze ongezien kunnen bewegen en reizen naar andere landen.
Jermaine Walters werd bekend in Nederland als lid van een jihadistische beweging die door de AIVD de 'Hofstadgroep' werd genoemd. Van deze groep was ook Mohammed Bouyeri lid - de tot een levenslange gevangenisstraf veroordeelde moordenaar van Theo van Gogh. Walters zelf moest zich in 2006 voor de rechtbank verantwoorden voor het bedreigen van voormalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, maar werd in deze zaak uiteindelijk door de rechter vrijgesproken.
Daarna verdween hij uit het publieke oog tot enkele maanden geleden, toen bekend werd dat Walters met zijn hele familie geëmigreerd was naar het 'kalifaat' van de terreurgroepering ISIS. Vanuit die locatie stuurt hij dreigementen naar huis, onder andere naar zijn broer Jason die eveneens tot de Hofstadgroep behoorde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten