Klokkenluidster: Blatter pakt Qatar het WK af

Geen categoriejun 07 2015, 21:00
In Qatar wordt men met de dag nerveuzer.
Dat is helemaal het geval nu Phaedra Almajid, één van de "belangrijkste roergangers in het WK-bid van het emiraat" (aldus het AD), zegt dat Sepp Blatter het WK waarschijnlijk afpakt van het kleine, maar ongelooflijk rijke oliestaatje.
Volgens Almajid, die wordt beschermd door de FBI, is de bewijslast van fraude en corruptie dusdanig dat het WK 2022 niet in Qatar zal plaatsvinden. Almajid meent dat Sepp Blatter de mogelijke intrekking zal aangrijpen als eerste stap in de gedaanteverwisseling van de FIFA.
Almajid voegt daar aan toe dat ze voor haar eigen leven vreest als Qatar het WK inderdaad verliest. Dat is niet zo gek; zij is namelijk één van de belangrijkste getuigen van het WK-corruptieschandaal met betrekking tot Qatar. Ze is een echte klokkenluider.
In de afgelopen jaren hebben de rijke emirs van Qatar miljoenen en nog eens miljoenen uitgegeven aan de bouw van nieuwe stadions en onderkomens voor de voetballers. Als zij het WK verliezen lijden ze niet alleen ernstig gezichtsverlies, maar hebben ze hun geld ook nog eens verspild.
Overigens is Qatar niet het enige land dat weleens onderuit kon gaan de komende maanden:
Ook in FIFA-middens heerst er nu twijfel. Domenico Scala, hoofd van de auditcommissie van de FIFA en de rechterhand van Blatter bij de herstructeringen, laat weten dat Qatar en Rusland niet langer honderd procent zeker zijn van organisatie. Als de bewijzen van corruptie en fraude onweerlegbaar zijn, kan het WK hen ontnomen worden, klinkt het.
Ondertussen heeft Engeland al laten weten dat het maar wat graag bereid is om het WK van 2022 te organiseren als Qatar eraan moet geloven. Zoals de Britse minister van Cultuur John Whittingdale zei in het parlement:
"Als de FIFA ons vraagt de organisatie te overwegen, dan hebben we in elk geval de beschikking over de faciliteiten. ,Laten we niet vergeten dat we een zeer indrukwekkend, maar helaas mislukt bid indienden om het WK 2018 te houden in dit land."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten