PVV staat op het punt om een fractie te vormen in het Europees Parlement

Geen categoriejun 12 2015, 20:00
De PVV zou op het punt staan om genoeg leden en partijen aan zich te binden om een eigen fractie te kunnen beginnen.
Dat zeggen bronnen binnen de partij tegen persbureau ANP.
Op dit moment werkt de PVV al samen met diverse partijen (het Franse Front National van Marine Le Pen, de Oostenrijkse FP , de Italiaanse Lega Nord en het Belgische Vlaams Belang), waardoor het 37 parlementariërs 'heeft,' maar dat is niet voldoende om een officiële fractie te kunnen vormen. Daar zijn namelijk minstens 25 parlementariërs uit 7 verschillende landen voor nodig. Het Europees Parlement heeft die regel bewust gemaakt om ervoor te zorgen dat niet-mainstream partijen minder te zeggen hebben in het parlement.
Het is voor de PVV nuttig om een officiële fractie te vormen omdat dit voor meer invloed in het Europees Parlement zorgt én voor meer geld. De invloed heeft o.a. betrekking op de spreektijd die partijen krijgen: als de PVV een officiële fractie krijgt, krijgen de partijen die daar lid van zijn meer spreektijd. Dat gaat dan ten koste van de spreektijd van de christendemocraten in het parlement of van die van de liberalen aldaar.
PVV-leider Geert Wilders wil weinig kwijt over het nieuws (dat dus gelekt is), maar geeft wel toe dat hij er "bijna" is. Dit betekent dat minimaal twee partijen op het punt staan om zich aan te sluiten bij de PVV-Front National coalitie. Het is vooralsnog welke onduidelijk welke partijen dat zijn en of het om onafhankelijke partijen gaat om om partijen die al deel uitmaken van een andere fractie. In het laatste geval kan dat natuurlijk invloed hebben op die andere fractie(s).
Als het lukt zou dat zowel voor de PVV als het Front National een grote doorbraak betekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten