Boze Franse boeren bezetten weer snelwegen; Nederlandse vakantiegangers gedupeerd

Geen categoriejul 27 2015, 15:08
Nederlandse vakantiegangers die op weg zijn naar de zon kunnen wel eens in de problemen komen in Frankrijk.
Nederlanders die met de caravan of vouwwagen op weg zijn naar Zuid-Frankrijk of Spanje zouden nog wel eens in de problemen kunnen komen één dezer dagen. Boze Franse boeren hebben namelijk enkele wegen bezet, en zorgen voor flinke vertragingen en urenlange files:
Actievoerende boeren in Frankrijk hebben opnieuw blokkades op wegen opgetrokken. Sinds zondagavond worden de wegen rond de belangrijke grensovergang met Duitsland bij Straatsburg versperd.
Op hetzelfde tijdstip werd de A645 nabij Toulouse versperd, een weg die veel wordt gebruikt door Spaanse vrachtverkeer. Dat meldt de Franse krant Le Parisien maandag.
Ook op de A31 bij het tolstation tussen Dijon en Nancy blokkeren boeren de weg.
De boeren hadden vorige week al actie gevoerd, maar hebben dat toen stopgezet toen president Hollande met een regeling op de proppen kwam. Vandaag werd duidelijk dat de agrarische sector toch niet akkoord gaat met de regeling en verder actievoert. Daarbij zijn behalve bovengenoemde wegen ook zes wegen rond het Europese politieke centrum van Straatsburg afgesloten.
Nederlanders die op vakantie zijn in Frankrijk moeten dus goed opletten op de weg. Niet alleen zijn er veel protesterende boeren die alles bezet houden, maar ook - zo werd afgelopen week bekend - laten Franse tolwegen toeristen uit Nederland vaak veel meer betalen dan de bedoeling is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten