Brokstuk gevonden op eiland Réunion waarschijnlijk van MH370

Geen categoriejul 31 2015, 19:00
Het vermiste vliegtuig is waarschijnlijk gevonden. Deels in ieder geval.
Een brokstuk dat gevonden is op het Franse eiland Réunion is honderd procent zeker van een Boeing 777. Dat zegt de Maleisische onderminister van transport tegen het Franse AFP.
Abdul Aziz Kaprawi zegt dat dit uit het onderdeelnummer op het brokstuk blijkt. De onderminister (of staatssecretaris) legt uit:
"Deze informatie komt van Malaysia Airlines. Ze hebben mij hierover geïnformeerd."
Het brokstuk is onmiddellijk naar Frankrijk gestuurd. Daar zullen experts onderzoek doen om te bepalen of het afkomstig is van MH370, het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines dat vorig jaar opeens van de radar verdween en sindsdien spoorloos is. Of, misschien dat we nu moeten zeggen: was.
Het is te hopen - zowel voor Malaysia Airlines als de nabestaanden van de passagiers van die vlucht - dat er binnenkort meer brokstukken worden gevonden, en dan met name de zwarte doos. Het is namelijk nog steeds niet bekend wat er nou precies gebeurd is, waarom het vliegtuig verdween, en wie er verantwoordelijk voor was. Er is het afgelopen jaar heel veel gespeculeerd, maar daar is het toch echt bij gebleven. Sommige mensen verdenken de piloot ervan het vliegtuig bewust naar de filistijnen te hebben geholpen, maar er zijn ook experts die ervan uitgaan dat er een zuurstofprobleem was en dat het vliegtuig net zolang bleef doorvliegen op de autopiloot tot de benzine op was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten