Deze 23-jarige ISIS-sympathisant verklaarde op Facebook een aanslag te gaan plegen. Dat liep echter anders af

Geen categoriejul 29 2015, 18:00
Deze jongen zit nu veilig achter slot en grendel. Via Facebook schepte hij namelijk op over zijn op handen zijnde aanslag.
Toen de 23-jarige Harlem Suarez op Facebook postte dat hij een aanslag op één van de stranden van de Amerikaanse staat Florida ging plegen, rekende hij er niet op dat zijn opruiende teksten zouden worden meegelezen door de overheid. Maar zulke teksten trekken nu eenmaal de onherroepelijke aandacht van de autoriteiten:
"Wij zijn de Islamitische Staat. Wij zijn Moslims. Spoedig zullen de rest van de strijders hier arriveren vanuit Canada en Mexico en hier het kalifaat brengen, en beginnen met het vechten tegen zij die geen moslims zijn, en wij zullen julie christenen onthoofden in naam van ISIS."
En als spreekwoordelijke kers op de taart:
"Wees een strijder, leer hoe je het hoofd van je vijand moet afhakken en dan het lichaam verbranden. Leer de nieuwe toekomst van het wereldkalifaat te worden."
De teksten waren opgesteld in het Engels en stonden bol van spelfouten. Desalniettemin nam de Amerikaanse federale politie zijn islamistische fanatisme serieus en begon Harlem te onderzoeken. De jongen bleek al heel veel spijkers en een ontstekingsmobieltje had gekocht voor een vuile bom die onder het warme zand van Florida begraven had moeten worden.
2587309158_7498ebfd3f_zDit strand in Florida is gelukkig aan een aanslag ontsnapt. Foto door Mr. Usaji.
Het plan ging echter niet door. Toen Harlem ook nog eens een opruiend filmpje op z'n Facebookpagina had gezet was de maat vol; Een undercover politieagent deed zich voor als een verkoper van ontstekingsmechanismes en net alsof hij Harlem een explosief verkocht. De jongen had plannen om politiewagens op te blazen, vertelde hij de agent. Hierbij was de 23-jarige wannabe ISIS-terrorist op heterdaad betrapt en kon worden opgepakt.
Momenteel zit hij vast op verdenking van terrorisme en het gebruiken van massavernietingswapens. Er hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten