Dit is wel een heel apart pitabroodje! Wacht tot je leest wat Israëlische wetenschappers met een broodje doen

Geen categoriejul 01 2015, 19:18
Een pitabroodje is heerlijk om op te eten. Maar deze Israëlische wetenschappers laten zien dat je er ook iets anders mee kunt doen
Wetenschappers van de Technion universiteit hebben een afluisterapparaat ontwikkeld dat zo klein is, dat het in een pitabroodje past. Met dit apparaat kunnen radiogolven van laptops worden opgevangen, waardoor gegevens zoals wachtwoorden, bankgegevens en andere documenten kunnen worden onderschept.
Het afluistermechanisme was al langere tijd in ontwikkeling, en kost minder dan 300 euro om te produceren. Het is zo gebouwd dat het verborgen kan worden in zeer kleine voorwerpen, en op de laatste dag van productie ontdekten de technici iets grappigs: het afluisterapparaatje paste precies in het nationale gerecht van Israël: een pitabroodje!
De Israeli's gaven het instrument de passende naam: Portable Instrument for Trace Acquisition. Juist, de afkorting daarvan is: PITA.
Screen Shot 2015-07-01 at 19.15.50
Bent u bang dat uw laptop nu wordt afgeluisterd? Geen zorgen, het spionerende pitabroodje werkt slechts van een halve meter afstand. Uiteraard werken de technici aan een nieuw pitabroodje dat op een nog grotere afstand gegevens kan oppikken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten