Drie ISIS-verdachten voor de rechter voor het plannen van een aanslag op deze marinebasis. De jongste is pas 17 jaar oud

Geen categoriejul 17 2015, 19:01
Drie terrorismeverdachten staan vandaag in Frankrijk voor de rechter wegens het voorbereiden van een aanslag op een militaire basis. Ze zijn 17, 19 en 23 jaar oud.
De jeugdige islamisten hebben toegegeven dat ze een aanslag voorbereidden op de kleine Franse marinebasis Port-Vendres. De oudste van de drie had hier in militaire dienst gezeten. Ze zouden in contact zijn geweest met ISIS-strijders in Syrië, die hen opdracht hadden gegeven om de aanslag te plegen.
De jongens radicaliseerden door ISIS-video's op internet. Eerst zouden ze van plan zijn geweest om af te reizen naar Syrië om zich daar bij de terreurbeweging te voegen, maar de moeder van de 17-jarige verdachte had de autoriteiten verzocht om hem niet uit Frankrijk te laten vertrekken, waardoor het plan van de drie in het water viel.
Omdat ze niet naar Syrië konden reizen besloten de drie kennelijk om dan maar ISIS-strijder in Frankrijk te worden. Ze waren hierbij geïnspireerd door de jihadistische aanslagen op het kantoor van Charlie Hebdo en de Joodse Hypercacher-supermarkt.
De Dagelijkse Standaard zal u uiteraard op de hoogte houden van ontwikkelingen in de jihad-rechtzaak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten