Eerst dacht deze serveerster aan een vergissing. Maar toen ze goed keek, bleek haar klant een vrijgevige beschermengel

Geen categoriejul 02 2015, 11:22
Soms worden dromen werkelijkheid. Het verhaal van deze serveerster is daar een mooi voorbeeld van.
Kari Vanardoy is 22 jaar en werkt als serveerster. Dat is geen vetpot, zeker niet als je zoals Kari ook nog eens een kind moet opvoeden. De jonge moeder doet daarom haar uiterste best om vriendelijk en beleefd te zijn tegen klanten in het restaurant waar ze werkt, in de hoop dat haar vriendelijkheid wordt beloond met een mooie fooi.
Laatst maakte ze in het restaurant een praatje met een ouder stel. De mensen toonden veel belangstelling naar Kari's leven en ze hadden een leuk gesprek met elkaar. Toen het echtpaar afrekende, geloofde Kari haar ogen niet: op de bon van 29 dollar kreeg ze een fooi van maar liefst 1000 dollar. Ze ging direct naar de klanten om te zeggen dat het een vergissing moest zijn: 10 dollar zou al een forse fooi zijn op een rekening van 29 dollar, maar 1000 dollar was gewoonweg belachelijk!
Het echtpaar vertelde haar dat er absoluut geen sprake was van een vergissing, maar dat ze simpelweg iemand wilden helpen met hun geld. De jonge moeder Kari had hen zo vriendelijk en lief bediend, dat ze haar maar al te graag met een groot bedrag beloonden, vertelde de vrouw van het echtpaar. Kari kan het nog steeds nauwelijks geloven:
"Ze vertelde me dat ze mijn beschermengel was als ik ooit iets nodig had. Ik heb nog nooit iets voor hen gedaan, dus het is zo'n enorm lieve daad!"
Kari gaat het geld gebruiken om een ruimer appartement te zoeken waar ze kan wonen met haar vriend en haar kind.
Ook de manager van het restaurant is enorm onder de indruk van de vrijgevigheid:
"Het was gewoon een normaal stel dat haar blij wilde maken. Je vindt tegenwoordig niet meer veel van zulke mensen. Ze gaven het gewoon aan haar vanuit de goedheid van hun hart."
Inderdaad zeg, wat een enorm lief gebaar. Fantastisch dat dit stel hun geld gebruikt om anderen blij te maken en Kari's inzet te belonen. En hoewel we niet allemaal zo rijk zijn dat we zomaar zo'n enorme fooi kunnen geven, kunnen we een voorbeeld nemen aan dit stel: Het is goed om aan een ander te denken. Als individuen kunnen we voor elkaar het verschil maken.
Wat fantastisch dat Kari's harde werk op zo'n gulle manier wordt beloond. Zo zie je maar: wie goed doet, goed ontmoet.
Bekijk hier een nieuwsbericht over de gulle daad.
[video width="1280" height="720" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/Waitress-Tipped-1000-by-Her-Guardian-Angel-in-Florida-720p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten