CEO verkoopt zijn bedrijf. Wat hij vervolgens met 25 miljoen euro doet maakt hem populairder dan ooit onder zijn werknemers

Geen categoriejul 29 2015, 9:00
Normaal gesproken houdt de oprichter van een bedrijf de hele som geld die hij betaald krijgt bij een overname helemaal voor zichzelf.
Dat is niet het geval met Nevzat Aydin. Aydin is de man achter de website YemekSepeti. Dit is site waar je eten kan bestellen bij honderden verschillende restaurants. Je krijgt een hele lijst voorgeschoteld, en vervolgens kies je er één uit. Je plaatst een bestelling en voor je het weet wordt er een pakketje bezorgd en kun je heerlijk eten.
Hoe dan ook, YemekSepeti is ontzettend populair. Veel Turken gebruiken het met enige regelmaat. Het gevolg? Het Duitse Delivery Hero kocht de website onlangs voor maar liefst 535 miljoen euro.
Het is een geweldig bedrag; Aydin hoeft de rest van zijn leven niets meer te doen als hij dat niet wil. Veel plezier met rentenieren.
Leuk, maar Aydin vindt dat hij niet de enige is die verantwoordelijk is voor het succes; hij had het nooit in zijn eentje kunnen doen. En dus besloot hij om zijn werknemers te laten delen in de verkoopprijs; tot op zekere hoogte, dan.
Aydin nam 25 miljoen euro van de verkoopprijs en verdeelde dat forse bedrag onder zijn 114 werknemers. Het gevolg? Gemiddeld krijgen de werknemers ongeveer 210.000 euro tot 219.000 euro.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten