Franse tolpoortjes lichten Nederlanders voor tientallen euro's op. Maar zie hoe deze held die prijs weer laat zakken

Geen categoriejul 23 2015, 16:00
Een bekende ergernis in Frankrijk: de tolpoortjes op de bekende, maar beruchte, tolwegen. Een misschien nog grotere ergernis komt nu bovendrijven: Nederlanders worden stelselmatig aangespoord om meer te betalen dan strikt noodzakelijk is.
Ga je deze vakantie nog naar Frankrijk? Let dan goed op. Een bekend fenomeen op de Franse wegen zijn altijd de tolpoortjes, die je bij het afrijden van een tolweg vaak voor tientallen euro's aanslaan. Dat is uiteraard al vervelend genoeg, maar nu blijkt ook nog eens dat die dingen je niet alleen véél maar ook té veel geld laten bepalen. De Nederlandse autorijder Andries Bik komt vaak in Frankrijk en vond tot zijn grote ergernis uit dat auto's standaard in een te hoge gewichtsklasse gezet worden, waardoor de prijs structureel hoger uitvalt dan noodzakelijk.
Nederlanders betalen zo veel meer geld dan dat nodig is. Geldklopperij?
Andries zegt:
De automatische scanners zijn zo geprogrammeerd dat ze je altijd "per ongeluk" in het hogere tarief gooien! 99 procent van de mensen betaald gewoon wat er op het scherm verschijnt. Maar als je het assistence knopje indrukt is het al direct "sorry, foutje, zie het al, verkeerde tarief" sure.
En warempel: hij heeft gelijk. Bekijk hier hoe Andries door Frankrijk reist, en telkens de suggestie krijgt om meer te betalen dan noodzakelijk is. En telkens die prijs weer omlaag weet te praten:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/11731994_1085628594798202_1594523606_n.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten