Gezin loopt loopt van Disneyland naar DisneyWorld. En dit allemaal voor hun overleden dochtertje

Geen categoriejul 28 2015, 10:00
In totaal was de wandeling zo'n 6400 kilometer. En het hele gezin liep mee, de kinderen incluis.
Jonathan en Jennifer Cobb verloren verloren twee jaar geleden hun dochter Julia aan botkanker. Dit is een behoorlijke wrede vorm van kanker, die maar al te vaak dodelijk is. Julia was slechts 8 jaar oud toen ze overleed. Dit gebeurde tijdens haar "Make a Wish"-reis. Deze reis wordt georganiseerd voor kinderen die aan kanker of een andere terminale ziekte leiden. Ze kunnen dan iets voor zichzelf wensen, iets voor hun ouders/gezin, een reis, en ga zo maar verder.
Screen Shot 2015-07-28 at 11.05.25
In plaats van bij de pakken neer te blijven zitten besloten Jonathan en Jennifer, samen met hun drie overlevende kinderen, om hun boeltje bij elkaar te pakken en - om de jonge Julia te eren - van Disneyland naar Disney World te wandelen. Let wel, Disneyland ligt in California, Disney World in Florida. Ze wilden de tocht gebruiken om aandacht te vragen voor kinderen met kanker.
Screen Shot 2015-07-28 at 11.07.49
Het gezin begon 10 maanden geleden aan deze enorme wandeltocht. Kortgeleden bereikten ze hun doel; dit naar 6.400 lange kilometers.
Screen Shot 2015-07-28 at 11.06.29
Hoewel het gezin natuurlijk moe is, zijn de vader en moeder, en hun kinderen, vooral trots én blij: ze hebben de reis namelijk aangegrepen om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor kinderen met kanker.
Throughout the 320-day, 4,000-mile journey, Jennifer and Jonathan Cobb, along with their three children and 14-year-old dog, stopped at churches, schools and business to meet families dealing with childhood cancer.
Met andere woorden, overal waar ze welkom waren spraken ze over kinderkanker en vroegen ze er aandacht voor. Ook kwamen ze veel gezinnen tegen die in dezelfde situatie zitten als zij. Ze praatten elkaar moed in, steunden elkaar, en vroegen mensen om geld te doneren aan kankeronderzoek zodat deze vreselijke ziekte uiteindelijk veel minder dodelijk is dan nu.
Screen Shot 2015-07-28 at 11.08.29
Kort voor het gezin op pad ging creëerden ze de JuCan Foundation. Ju staat voor Julia, Can voor Cancer, oftewel Kanker. Je kunt hun foundation hier volgen op Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten