Haar autistische zoon worstelt met feestjes. Dan komt er een uitnodiging die alles verandert

Geen categoriejul 01 2015, 11:59
"Kinderen zijn bijzonder geduldig. Leer ze al op jonge leeftijd om te gaan met kinderen die anders zijn."
Tricia Rhynold heeft een zoontje die aan autisme lijdt. Hierdoor heeft hij niet alleen weinig vriendjes op school, maar hij gaat ook maar zelden naar feestjes en andere sociale evenementen. Het wordt hem namelijk al snel te druk.
Omdat ze dat begrijpt probeert Tricia zoon Timothy altijd te beschermen. Als er een uitnodiging voor een feestje komt laat ze de moeder van het (vaak jarige) kind bijna altijd weten dat Timothy helaas niet kan komen.
Dat was de normale praktijk voor Tricia en Timothy tot ze deze schitterende uitnodiging ontvingen voor het verjaardagsfeestje van Carter:
Screen Shot 2015-07-01 at 12.50.06
Er staat:
"Carter zat naast Timothy op school en hij praatte altijd over hem. Ik hoop echt dat hij kan komen. We huren een klein opblaasbaar spring-kasteel met een kleine glijbaan ernaast. We zullen er ook waterballonnen en waterpistolen bij halen. Als het te druk is voor Timothy om samen met alle andere kinderen te spelen kan hij eerder komen. Laat het me alsjeblieft weten of we iets kunnen afspreken."
Tricia was zo geraakt door de uitnodiging van Carters moeder dat ze inderdaad contact met haar opnam. De twee kwamen overeen dat Timothy 45 minuten eerder naar het feestje zou gaan zodat hij met Carter kon spelen.
Het gevolg:
Screen Shot 2015-07-01 at 12.45.11
Op Facebook legde Tricia uit wat de uitnodiging voor haar betekende:
"Ik ken deze moeder en haar kind niet. Maar ik wil ze dolgraag ontmoeten. Deze moeder schreef precies wat ik te horen moest krijgen - en ik wist het niet eens. Ze geeft me hoop voor Timonthy - een hoop die ik soms verlies als hij erg last heeft van zijn autisme. Deze moeder is alles waar ik naar streef om te worden. Deze moeder is fantastisch. En deze moeder [lees: Tricia zelf] zal voor de eerste keer antwoorden met een: 'ja, graag!'"
Toen Timothy naar het feestje was gegaan - hij kwam inderdaad 45 minuten eerder waardoor hij in alle rust kon genieten van Carters feestje - liet Tricia weten dat het een geweldig succes was geweest:
"Toen we [red.: de twee moeders] elkaar voor het eerst zagen was het alsof we al jaren goede vrienden waren. We werden van harte welkom geheten in hun huis, en werden op fantastische wijze behandeld. Timothy speelde 45 minuten lang op het opblaasbare kasteel met Carter en een paar andere vriendjes die vroeg waren gekomen. Hij had een gewelde tijd! Het was echt schitterend om te zien. Het is moeilijk om te beschrijven, maar de tranen sprongen me werkelijk in de ogen."
De ervaring heeft haar een belangrijke les bijgebracht:
"Kinderen accepteren veel op deze leeftijd en zijn erg tolerant, en het is altijd goed om ze nieuwe ervaringen te geven. Laat ze kinderen zijn en beantwoord hun vragen altijd eerlijk (waarbij je hun leeftijd natuurlijk in acht neemt. 'Anders' is niet altijd slecht. 'Anders' kan ook cool zijn. 'Anders' kan mooi zijn. Leer ze om daar waardering voor te hebben!"
Ook had ze een boodschap voor ouders van autistische kinderen: geef nooit op. Je kind kon weleens tot meer in staat zijn dan je denkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten