Haar vriendje boorde letterlijk een gat in haar mond. Maar wat ze nu doet kan levens redden

Geen categoriejul 29 2015, 11:00
Het vereist behoorlijk veel moed om als vrouw actie te nemen tegen een man - zeker je vriend - die je mishandelt.
Toch is dat precies wat de 20-jarige Kate Friday doet. Toen ze uitging met Kyle Newby leek alles fantastisch. De twee hadden onmiddellijk een band met elkaar, konden goed met elkaar praten, en leken echt verliefd te zijn. Helaas ging het, nadat het serieus was geworden, razendsnel bergafwaarts; Kyle werd steeds dominanter en jaloerser.
Screen Shot 2015-07-29 at 10.20.50
Onlangs legde Kate uit in een interview met Echo wat er precies gebeurde, en hoe Kyle haar manipuleerde:
"Hij was mijn eerste vriendje, en ik wist niets over relaties; ik wist niet hoe een gezonde relatie eruitzag. Hij maakte daar dankbaar gebruik van. Op een gegeven moment accepteerde ik het misbruik en wende ik eraan. Maar niemand zou daar ooit aan moeten wennen."
Ze gaat verder:
"Hij had me helemaal gemanipuleerd. Als ik terug kijk vind ik het ongelooflijk dat ik dacht dat het een normale relatie was. Ik wens dat iemand me had kunnen vertellen wat de gevaarlijke signalen waren zodat ik kon zien dat het niet goed ging."
Ongelooflijk genoeg probeerde Kate's moeder in te grijpen, maar helaas, haar hulp werd afgewezen:
"Mijn moeder probeerde me duidelijk te maken dat het niet goed was, maar op dat moment was ik veranderd in een robot. Kyle manipuleerde me continu."
Toen gebeurde er iets dat haar leven op haar kop zette. Op een gegeven moment had ze het echt gehad met Kyle en vertelde ze hem dat ze de relatie wilde beëindigen. Zijn reactie was ongelooflijk gewelddadig: hij stopte zijn hand in haar mond zodat ze niet kon schreeuwen. Vervolgens duwde hij zo hard met zijn vinger tegen het vlees van haar mond dat er een gat ontstond.
"Ik voelde hem steeds harder duwen en toen hoorde ik een 'pop'-geluid. Toen hij zijn vingers uit mijn mond haalde bloedde ik vreselijk."
Screen Shot 2015-07-29 at 10.25.06
Omdat ze zo hevig bloedde gooide Kyle de arme Kate uit de auto. Ze kwam pardoes op straat terecht. Vervolgens stapte hij uit om haar overeind te helpen, maar ze wilde natuurlijk niets meer van hem weten. Ze rende de campus op en ging razendsnel naar de beveiliging. Daar werd een ambulance gebeld.
Vervolgens besloot Kate iets te doen wat later haar verstandigste beslissing bleek te zijn: ze belde de politie en deed aangifte tegen Kyle. Later werd hij gearresteerd. Helaas wist hij ervoor te zorgen dat hij niet naar de gevangenis wordt gestuurd: hij pleitte schuldig en moet een cursus 'goede relaties opbouwen' volgen en enkele boete's betalen. Dat is het.
Screen Shot 2015-07-29 at 10.29.58
Dat is natuurlijk belachelijk, maar gelukkig loopt het verhaal toch nog goed af. Kate heeft namelijk een nieuw vriendje - eentje die haar met respect behandelt. Ze probeert haar leven weer op te bouwen en te verwerken wat Kyle heeft aangedaan.
Vergeten zal ze het echter nooit, en daar is ze zelf eigenlijk wel blij mee. Ze deelt haar verhaal namelijk met de wereld omdat ze andere meisjes en jonge vrouwen ervan wil overtuigen dat ze een gewelddadige relatie onmiddellijk moeten beëindigen. Door haar verhaal uit de doeken te doen hoopt ze dat ze meisjes als zichzelf kan inspireren om dat daadwerkelijk te doen en voor zichzelf te kiezen, in plaats van voor de man die hen continu mishandelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten