Hij wil een ISIS-aanslag plegen op een universiteit. Maar dan grijpt zijn vader in

Geen categoriejul 31 2015, 8:12
Alexander Ciccolo had zijn aanslag goed voorbereid.
De zoon van een politiecommissaris wordt verdacht van het voorbereiden van een ISIS-aanslag in Boston. Alexander Ciccolo ontkent de beschuldigingen. De 23-jarige wordt verdacht van het kopen van pistolen, geweren en een snelkookpan om een door ISIS geïnspireerde aanslag te plegen op een universiteitscampus.
De vader van Ciccolo had hem aangegeven bij de FBI. De man, werkzaam als politiecommissaris, had door dat er iets niet in de haak was met zijn tot de islam bekeerde zoon en vreesde dat hij naar Syrië zou afreizen om voor ISIS te gaan vechten.
Toen de FBI onderzoek begon te doen naar de jongen, bleek dat hij in illegaal meerdere wapens had gekocht. Ook werkte bouwde hij in zijn appartement meerdere bommen. Het onderzoeksrapport vertelt hoe in één van de bommen een mengsel van plastic en motorolie zat. De bedoeling hiervan was dat het bij ontploffing aan de huid van slachtoffers zou blijven kleven en hen intense pijn zou bezorgen.
[caption id="attachment_116240" align="aligncenter" width="634" class=" "]De illegale wapens van de wannabe-terrorist De illegale wapens van de wannabe-terrorist[/caption]
Het Amerikaanse ministerie van justitie werkt nog aan een officiële terrorisme-aanklacht tegen de jeugdige wannabe-terrorist. Nu wordt hij 'slechts' vervolgd voor het bezit van illegale wapens, en het met een pen neersteken van een verpleegster in de gevangenis. Een terrorisme-rechtszaak lijkt slechts een kwestie van tijd: Ciccolo heeft in ondervragingen al toegegeven dat hij gelooft in ISIS en dat hij alle Amerikanen als vijanden van de islam ziet.
Als de beschuldigingen kloppen, kan hij alleen al voor de huidige aanklacht 20 jaar achter de tralies gaan. Als daar een officiële terrorisme-aanklacht bijkomt, wordt dat nog langer. Maar goed dat de vader van deze ISIS-aanhanger niet aarzelde om zijn zoon aan te geven bij de FBI. Het zal vast moeilijk zijn geweest om dat te doen, maar hij heeft er mogelijk wel tientallen mensenlevens mee gered.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten