ISIS heeft weer christenen in Libië ontvoerd

Geen categoriejul 19 2015, 8:00
De terreurorganisatie slaat opnieuw toe in Noord-Afrika.
Triest nieuws uit Libië: in het door burgeroorlog uiteengevallen land zijn opnieuw enkele christenen ontvoerd:
Terreurgroep Islamitische Staat heeft in Libië naar eigen zeggen drie christenen ontvoerd. Het zou gaan om mannen uit Ghana, Egypte en Nigeria. Over het lot van het trio is nog niets bekend.
IS maakte de ontvoering bekend op sociale media. Als bewijs werden foto's uit de paspoorten van de mannen getoond. De ontvoering vond volgens een inwoner plaats in Noufliyah, dat bekend staat als een bolwerk van IS-aanhangers.
Het is helaas niet voor het eerst dat de van oorsprong Syrisch-Irakese terreurorganisatie christenen in Libië kidnapt. Eerder dit jaar werden ook al koptische christenen uit Egypte ontvoerd. Zij waren gastarbeiders, maar volgens ISIS ging het om "kolonisten" en onthoofde ze in een bloederige video waarbij het bloed van de slachtoffers de zee rood kleurde.
Na de val van Khadaffi is Libië de facto uiteengevallen in diverse gebieden die onder het beheer staan van diverse gewapende groeperingen. In zowel Tripoli als Benghazi zetelen parlementen, en ook ISIS heeft enkele dorpen en steden in diens beheer. Een onlangs gesloten vredesakkoord verandert daar weinig aan.
Of het noodlot ook deze gelovigen staat te wachten is niet zeker, maar de voortekenen zijn niet gunstig. ISIS staat immers niet bekend om hun oecumenische standpunten. ISIS ziet in principe alle christenen als 'kruisvaarders' die uit zijn op de vernietiging van de islam en het opleggen van het - in hun ogen- valse christelijke geloof.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten