Leeuwendodende tandarts wordt nu zelfs door mede-jagers bekritiseerd

Geen categoriejul 30 2015, 17:00
Walter Palmer, de man die de leeuw Cecil doodde, houdt maar weinig vrienden over. Zelfs hobbygenoten trekken hun handen van de tandarts af.
Moederziel alleen. Dat geldt niet alleen voor de welpjes die de iconische Zimbabwaanse leeuw Cecil op de wereld zette, maar ook voor de man die de grote wilde kat afschoot: Walter Palmer. Nadat dierenactivisten, Zimbabwanen en leeuwenliefhebbers al met veel misbaar aangaven te gruwelen van de man, lijkt de tandarts uit de Amerikaanse staat Minnesota ook zijn bondgenoten kwijt te raken. Andere liefhebbers van de jacht vinden het afschieten van Cecil geen goede zaak:
Tandarts Walter Palmer wordt nu ook door de jagers bekritiseerd. Safari Club International, een internationale organisatie voor grootwildjagers, heeft de 55-jarige Palmer geschorst. Ook door de naam van zijn Zimbabwaanse gids is voorlopig een streep gezet. Dat meldt de Amerikaanse krant Star Tribune.
Maar behalve sancties van de jachtclub, wordt de kans ook steeds groter dat het gaat komen tot een strafrechtelijke veroordeling van Palmer. De Amerikaanse Fish and Wildlife Service - een onderdeel van de federale overheid - onderzoekt of het afschieten van de leeuw, die in Zimbabwe gold als een nationaal icoon, legaal was. Zoniet, dan zal de tandarts zich binnenkort waarschijnlijk voor een federale rechter moeten verantwoorden.
Ondertussen nemen ook de kansen toe dat Palmer in Zimbabwe voor de rechter moet verschijnen. Zijn gids, die de leeuw lokte en door de Amerikaan liet neerschieten, is daar gisteren al voorgeleid en een rechtszaak is onderweg. In het land wordt de roep om een uitlevering van de tandarts - die het land inmiddels heeft verlaten - aan Harare steeds luider. Zimbabwanen zien hem graag in hun eigen land veroordeeld.
Waar Palmer momenteel uithangt, is niet duidelijk. Zijn tandartspraktijk is al enkele dagen gesloten, en van de jagende tandarts ontbreekt vooralsnog ieder spoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten