Nieuwe bomaanslagen in Turkije, vermoedelijk gepleegd door boos PKK

Geen categoriejul 26 2015, 14:00
Turkije is vandaag wederom opgeschrikt door een aanslag. Twee soldaten kwamen om het leven.
Ankara is momenteel bezig met een militaire campagne in Syrië en Irak, waar niet alleen doelwitten van ISIS worden aangevallen, maar ook van de PKK. De Koerdische organisatie strijdt daar voor een onafhankelijk Koerdistan. Momenteel is ISIS de belangrijkste vijand, maar ook Turkije wordt nog regelmatig onder vuur genomen. Zoals ook - vermoedelijk - vandaag weer:
Bij explosies in het zuidoosten van Turkije zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee Turkse soldaten om het leven gekomen en vier anderen gewond geraakt. Volgens het Turkse leger ontploften er een autobom en een aantal zelfgemaakte bommen nabij de stad Diyarbakir.
Het leger beschuldigt Koerdische militanten van de Koerdische rebellengroepering PKK (Koerdische Arbeiderspartij) van de aanval.
Sinds Turkije is begonnen met het bombarderen van ISIS en de PKK heeft het land veel kwaad bloed gezet bij de Koerdische terroristische organisatie. Mogelijkerwijs wordt via bomaanslagen nu vergelding gezocht voor de bombardementen op PKK-stellingen in Syrië en Irak.
Overigens hoeft de Koerdische organisatie ook geen steun te verwachten uit Amerikaanse hoek. De Amerikanen - bij wie de PKK op een lijst voor terroristische organisaties staat - laten weten volledig achter Turkije en hun recht op zelfverdediging te staan:
De Verenigde Staten hebben de aanval van zondag streng veroordeeld. 'We respecteren het recht van Turkije om zichzelf te verdedigen', aldus een topdiplomaat op Twitter. Volgens hem is er geen verband tussen de Turkse luchtaanvallen en het recent gesloten akkoord tussen de VS en Turkije waarin is afgesproken om de gezemanlijke strijd tegen IS te intensiveren.
De Turkse aanvallen op ISIS en de PKK gaan dan ook gewoon door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten