Ondanks zijn spierziekte is deze jongen een echte doorzetter. Als je ziet wat hij doet, zal je verbaasd en verrast zijn

Geen categoriejul 30 2015, 12:42
Ondanks zijn ziekte gaat hij als een kampioen over de finish.
Bailey Matthews is acht jaar oud en lijdt aan een spierverlamming. Ondanks zijn ziekte en zijn prille leeftijd is hij een ongelooflijke doorzetter.
Één van Baileys hobby's is sport, met name triatlon is zijn favoriet. Dat klinkt misschien nogal onwaarschijnlijk voor iemand met een lichamelijke beperking, maar de dappere achtjarige is vastberaden om zijn beperking geen hindernis te laten zijn om fantastische dingen te bereiken, zoals te zien is in deze ontroerende video.
[video width="854" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/Gruelling-triathlon_-Cerebral-palsy-sufferer-Bailey-Matthews-walks-over-finish-480p.mp4"][/video]
Zijn vader heeft een speciaal looprek gemaakt waarmee Bailey kan deelnemen aan triatlonwedstrijden. In de aangrijpende video is te zien hoe hij samen met zijn vader over de finish gaat. De hele menigte juicht hem toe, en dan doet Bailey iets ongelooflijks: Hij legt zijn looprek aan de kant, en gaat zonder hulpmiddelen de finish over.
55b79ddd1d00003000142f00
Uiteraard is Bailey niet zo snel als een gezond persoon. Maar de enorme doorzettingskracht en inspanning die hij uitstraalt wanneer hij zonder looprek de finish overgaat, is iets wat je bij weinig gezonde mensen zult tegenkomen.
55b79dde1400002e002e10bc
Baileys moeder is apetrots op haar sportieve zoon:
"Het gejuich van de menigte zette hem hiertoe aan. Het is zijn manier om te laten zien wat hij kan en op deze manier bereikt hij de finish in stijl"
55b79dde1400002e002e10ba
Enorm inspirerend om te zien. Wat een fantastische kracht en doorzettingsvermogen, daar kan iedereen een voorbeeld aan nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten