Twee voormalige politie-agenten krijgen 2,5 jaar cel voor seksueel misbruik op de achterbank

Geen categoriejul 06 2015, 15:00
De rechtbank in Zwolle stuurt twee voormalige wetsdienaren voor ieder 30 maanden het gevang in.
Een Noord-Nederlandse gevangenis krijgt er zeer binnenkort twee nieuwe bewoners bij, want de rechtbank in Zwolle heeft twee mannen veroordeeld tot jarenlange celstraffen, voor seksueel misbruik op de achterbank van een politiewagen:
Op 20 februari 2012 rond 01.00 uur in de nacht verliet een vrouw in het roze verkleed uitgaansgelegenheid De Leeren Lampe in Raalte. Het was carnaval en twee agenten patrouilleerden in een onopvallende auto in het dorp. Ze had naar eigen zeggen zeven wijntjes genuttigd en ze werd door de agenten opgepikt.
Er werden onderweg seksueel getinte vragen gesteld. Toen de auto stilstond, hadden beide agenten seks met haar, zo verklaarde ze kort na het gebeuren aan vrienden.
Zowel Sander L. (41) als Bidjaykoemar D. (44) zijn al ontslagen door hun korpschef naar aanleiding van deze melding én het feit dat ze de aangifte van de vrouw hebben geprobeerd aan te passen.
Er is door L. en D. geen schuldbekentenis afgelegd. De twee agenten ontkennen in alle toonaarden: ze beweren dat de volgapparatuur van de politie-auto onnauwkeurig is, en dat spermavlekken die zijn gevonden op de achterbank afkomstig zouden zijn van een andere vrijpartij. De zat dan wel in een dronken toestand in de auto, maar dat was met het doel haar naar haar oma te brengen.
De rechter gaat dus niet in mee met het verhaal van de twee voormalige agenten, en stuurt beide mannen voor 2,5 jaar de cel in. Of het duo in hoger beroep gaat, is nog niet duidelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten