Vrouwen nemen heft in eigen hand: iedere moeder is mooi

moederbaby
Foto:

Deze kersverse moeder is een voedingsdeskundige én heeft besloten de vloer aan te vegen met het idee dat je na een zwangerschap altijd vrijwel direct weer een prachtige buik hebt.

Julie Bhosale is een kersverse moeder, maar ook een voedingsdeskundige en een blogster. En zij ziet met lede ogen aan hoe sommige beroemde vrouwen vlak na de bevalling van hun kind alweer met strakke buiken ronddartelen in bikini’s en strakke kleding. Dit is een ideaalbeeld geworden. En, zegt Julie, dat beeld klopt gewoon niet. Die beroemdheden zijn namelijk slechts een uitzondering op de regel.

Om haar punt kracht bij te zetten maakte ze van zichzelf een foto-reportage. Over hoe een buik er écht uitziet vlak na een zwangerschap (opklikken voor extragroot formaat):

FinalOndanks dat haar buik nooit meer zo zal zijn als hij was voordat haar twee kinderen geboren werden, zegt Julie iets heel belangrijks – dat hoeft namelijk ook helemaal niet:

Je leeft in een maatschappij die je elke dag plaatjes serveert van vrouwen die een kind gebaard hebben en gewoon “teruggegaan” zijn – mooi voor hen (echt waar, dat is heel mooi, Kate Middleton je bent geweldig!). Maar dit is zo’n kline minderheid. Voor de meesten van ons, veranderen onze lichaam. Veranderen heel veel. Het is eng, het is moeilijk, en het kan soms gewoonweg vies en teleurstellend staan, maar het is echt, en het is normaal. Ook al ben ik een gediplomeerde gezondsheidswerker, ik ben ook een moeder. En mijn lichaam heeft zich niet gewoon “hersteld.”

Gelukkig ziet Judie ook positieve dingen. Een wereld die steeds meer ten goede verandert en ook de buiken van moeders een eerlijke kans gaat geven:

We zijn een verschuiving aan het zien in de media en op het internet, nu meer vrouwen de verborgen en onbesproken werkelijkheden van bevallingen delen, en welk effect dat op je lichaam heeft.

Laten we het hopen, Julie! Moeders verdienen veel respect, en dus hun buiken ook.

 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!