Ze duiken al jaren op zoek naar een scheepswrak. Maar wat deze familie uiteindelijk vond zal je versteld doen staan

Geen categoriejul 30 2015, 18:00
Het kostte ze jaren aan inspanning, maar uiteindelijk heeft de familie Schmitt gevonden waar ze naar op zoek waren.
Eenvoudig was het niet, maar na jarenlang duiken in de buurt van Flordia - waar in 1715 een schip vol Spaans goud verging - heeft de familie Schmitt eindelijk gevonden waar ze zo naarstig op zoek naar waren. Te weten een enorme schat, met een astronomische waarde:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/Diver-finds-1-Million-in-coins-off-Florida-coast.mp4"][/video]
.
De waarde wordt geschat op bijna €1 miljoen, en de familie heeft heel wat jaren moeten duiken om dat te kunnen vinden. In 2010 kochten ze de rechten om te mogen duiken in het gebied waarvan ze dachten dat de schat er lag. En dus zijn ouders Rick en Lisa, en hun zoon Eric druk bezig geweest met het zoeken naar overblijfselen van een enorme goudschat die aan boord van een Spaans schip was, voordat het zonk.
Maar nu kunnen ze hun geluk niet op met de vondsten:
Het belangrijkste onderdeel van de schat is een zogenaamde 'koninklijke'. Dat is de naam die gegeven is aan een grote gouden munt die gemaakt is voor de Spaanse koning Philip de vijfde, en gedateerd is op 1715. Er zijn maar een paar 'koninklijken' ter wereld, en de familie Schmitt heeft er nu eentje.
Ook heeft de familie de handen kunnen leggen op gouden kettingen. Met de hand gemaakt, en met zesvingerige olijfbloemen. Destijds werden ze gebruikt om belasting te ontwijken en hadden ze de bijnaam 'geldkettingen.' Prachtig, nietwaar?
Wie zelf wil genieten van de schat kan dat ook doen. Maar liefst 20% van de vondst zal worden tentoongesteld in een museum.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten